BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Feyzioğlu Erdoğan'a haddini bildirdi mi?

Yargı törenleri siyasilere ayar verme ve azarlama seanslarına dönüştü. Bugünkü Danıştay programında bildik sahne tekrarlandı.

Abone ol

İNTERNETHABER. COM- Yargı kurumlarının yıldönümü ya da yemin törenlerinde siyasilerin azarlanması, neredeyse gelelenek haline geldi. 

Fransız mürebbiyesinin öğrencisine parmak sallamasını andıran bir konuşmaya daha tanıklık ettik. Siyasetçilerin terbiye edilmeye çalışıldığı son adres Danıştay Konferans Salonu oldu.

Bir süre önce Anayasa Yüksek Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Başbakan Erdoğan'ı kürsüden yerden yere vurmuştu.

AYM'deki depremin etkilerini atlatılmaya çalışılırken bir bomba da Danıştay'da patladı. Bu kez başrollerde Danıştay Başkanı Zerrin Göngör değil, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Turan Feyzioğlu vardı.

BAŞKAN 25 DAKİKA FEYZİOĞLU 1 SAAT

Göngür'ün de eleştirileri vardı elbette. Nezaketi elden bırakmadan uyarılarını yaptı. Dahası konuşması 25 dakika sürdü. Ne gariptir ki Feyzioğlu'nun konuşması 1 saati aştı. Yolsuzluktan girdi, Suriye'den çıktı. Uludere'den daldı, Taksim'deki 1 Mayıs'a uzandı. 

feyzi̇oğlu.jpg

HAŞLANMAK, TOKAT YEMEK

Oysa Meclis Başkanı Cemil Çiçek'in dediği gibi siyasiler oraya "haşlanmak, tokat yemek ve azarlanmak" için gitmiyor. 28 Şubat döneminde kulağı çekilmek istenen siyasilere atılan fırçalara benzer üsluplar günümüzde yeniden hortlatılıyor.

SİYASİLERE AYAR VERME ÇABASI

Siyasilerle derdi olanlar yılın 1 gününe bütün hesabını sığdırmanın gayreti içine girmekle eleştiriliyor. Kürsüden verilen mesajlar, hemen önlerine dizilen devlet erkanına "yön verme", "hizaya sokma" tarzı konuşmalar olarak algılanıyor. 

GÖNGÖR DE ELEŞTİRDİ AMA

Feyzioğlu konuşmasınnı yapıcı olduğunu söylese de metin incelendiğinde hiç de öyle olmadığı ortada. Yargıda yaşanan aksaklıkları 'tribünlere selam' niteliğinde aktarılması, sorunları çözmeyeceği gibi gerilimi daha artıracağı muhakkak. Nitekim Erdoğan, tören sonrası yaptığı konuşmada Danıştay Başkanı Güngör'ün "uyarılar" içeren konuşmasını dört dörtlük olarak niteledi.

GÜL'ÜN YANINDA ÖFKEYLE AYAĞA KALKTI

Danıştayın 146. kuruluş yıl dönümü töreninde bir ilk yaşandı. İlk kez Türkiye tarihinde Cumhurbaşkanının yanında bir başbakan, bir başkasına isyan etti. Cumhurbaşkanı Gül'ün yanında ayağa kalkarak Feyzioğlu ile atıştı, salonu terketti. Protokol kuralları dizginlenemeyen öfkenin gazabı altında kaldı.

Bu görüntüler akıllara Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e yaptığı "One minute" çıkışını akıllara getirdi.

feyzi̇.jpg