BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Başbakanımız toplantıyı terk ederek...

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun açıklamalarına tepki gösterdi.<br/>Feyzioğl...

Abone ol

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun açıklamalarına tepki gösterdi.
Feyzioğlu’nun Danıştay’ın 146. kuruluş yıl dönümü toplantısında yaptığı konuşmayı değerlendiren İçten, bu filmi daha önce gördüklerini söyledi. İçten, “25 Nisan’da AYM Başkanı Haşim Kılıç’ın Twitter kararına ilişkin yaptığı konuşmada da sayın başbakanımız yakışık almayacak sözlerle eleştirilmişti. Ve hukukun olduğu yerde bu açıklamalar siyasi bir söyleme dönüşmüştü. Ancak o cübbeyi giyenlerin yanıldığı nokta şu: Bu tarz söylemler ülkemize yarardan çok zarar getirir ve kimseye faydası olmaz. Kaldı ki Anayasa Mahkemesi bireysel başvurulara açık bir mahkemedir. Binlerce insanın mağduriyetini dile getiren konular aylardır beklerken Twitter gibi ülkemize zarar verip, dış mihraklar tarafından desteklenen bir olayla ilgili hemen açıklamalarda bulunması düşündürücüdür” dedi.

“BU TARZ TOPLANTILAR SİYASET YAPILACAK VE KENDİNİ ÖNE ÇIKARMA YERLERİ DEĞİLDİR”
Bu tür toplantılarda devlet protokolü ve devlet erkanı anlayışının olduğunu ifade eden İçten, “Eğer siz kalkıp konumunuzu siyasete alet ederseniz bu bence siyaseten kendini ön plana çıkartan ve pazarlamaya yönelik bir tutumdur. Bu tutum ve davranışlar başta Çözüm Süreci olmak üzere, Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ve Demokratikleşme Paketine kadar çok önemli noktalara zarar verir. Birilerinin sanki Kılıç’ın yaptığı açıklamalardan cesaret alırcasına üst düzey devlet erkanının bulunduğu, Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın onurlandığı bir toplantıda bu şekilde edep ve nezaketten uzak, siyaset içeren konuşması da aslında millet iradesine verilen bir zarardır.
Bu tarz toplantılar asla siyaset yapılacak ve siyaseten kendini öne çıkarıp pazarlanacak yerler değildir” diye konuştu.

“BAŞBAKANIMIZ TOPLANTIYI TERK EDEREK EN GÜZEL CEVABI VERMİŞTİR”
Bu tür siyasi söylemlerle, edep ve nezaketten uzak, iftiralarla dolu bir konuşmanın hakim olduğu bir ortamda, Başbakanın, en güzel tavrı gösterdiğini aktaran İçten, “Nitekim aynı şekilde Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve devletin üst kademesi de Başbakanımızın bu haklı tepkisine destek vermiş ve onlar da salonu terk ederek Feyzioğlu’na en anlamlı cevabı vermişlerdir. Yapılan bu hakaret sadece sayın başbakanımızın şahsına değil aynı zamanda 9 milyon üyesi bulunan ve her iki kişiden birinin oy verdiği AK Parti’mize de yapılmıştır” şeklinde konuştu.

“YAŞANANLAR 27 MAYIS DÖNEMİNİ HATIRLATIYOR”
İstikballerini ucuz siyasi polemiklere bağlayan, görevleri olmadığı halde durumdan kendilerine vazife çıkaranların bu ülkede daima hüsrana uğradığını kaydeden İçten, “Yargı vesayeti ellerinin altından kaydıkça cübbelerine sığınarak hırçınlaşanlar 27 Mayıs zihniyetinin kötü birer kopyasıdırlar. Yaşanan bu olaylar bize 27 Mayıs sürecini, o sürecin hukukçularını ve rahmetli Adnan Mendere’e yapılanları anımsatmaktadır. Ama kimsenin şüphesi olmasın ki o günler geride kalmıştır. Artık yeni bir Türkiye inşa ediyoruz ve bu Türkiye’de artık böyle ucuz söylemlere, iftira kampanyalarına yer yoktur. Devlet adabına uymayan Feyzioğlu’nu kınıyor ve kendisini devlet erkanı önünde, halkın önünde gerçek bir hukukçu gibi davranmaya davet ediyorum. Ama yok ben siyaset yapacağım diyorsa da o halde cübbesini çıkarıp siyasete girmesini tavsiye ediyorum” ifadelerini kullandı.
(İHA)