BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'nün kritik ismi aylarca saklandığı aracında yakalandı

FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri yapılanmasında Marmara bölgesi sivil imamı olduğu belirtilen Ersin K., aylarca saklandığı arabasında bir miktar parayla birlikte tutuklandı.

Abone ol

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) İstanbul Bölge Başkanlığı ekipleri, FETÖ/PDY bağlantıyı bir kişiyi yakalamak için 14 Şubat'ta operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda örgütün mahrem yapılanmasında sivil imam olduğu belirlenen Ersin K. yakalanarak gözaltına alındı.

BİR MİKTAR DÖVİZLE YAKALANDI
Operasyonda Ersin K.'nın adresinde bir miktar döviz bulundu. Öğretmen olan Ersin K.'nın 2012 yılından 15 Temmuz darbe girişimine kadar FETÖ'nün Deniz Kuvvetleri yapılanmasında Marmara bölgesi sivil imamı olarak görev yaptığı, örgütten ayrılmak isteyen kişilere motivasyon vererek örgütten kopmaları engellediği belirtildi.

ARABASINDA YATIP KALKIYORMUŞ
Sürdürülen çalışmada, Ersin K’nın aylardır otomobilinde yatıp kalktığını belirledi. Gizlendiği araca operasyon düzenlendi. Ersin K. gözaltına alındı. Araçta yapılan aramalarda buruşturulup atılan bir kağıt mendil arasında, SD kart bulundu.  

BYLOCK KAYITLARINA ULAŞILDI
Şüphelinin aracında ele geçirilen dijital malzemeler arasında bazı Bylock kayıtlarına da ulaşıldığı bildirildi. Bylock üzerinden kaydedilen bir telefon rehberinin de ele geçtiği bildirilirken, operasyonda binlerce dolar para da bulundu. 

HAPSİ BOYLADI
Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde ki işlemleri tamamlanan Ersin K., 21 Şubat'ta adliyeye sevk edildi. Şüpheli Ersin K.'nın çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.