BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,96
ALTIN 2.433,14
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cüler 80 bin dolar vermeyen işadamına bakın ne yapmış!

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınıca yürütülen FETÖ davasında tanık olarak ifade veren Selahattin Pek isimli işadamı FETÖ'nün kendine kurduğu tuzakları anlattı. Pek 80 bin dolar para vermediği için bütün ailesini emniyete ifadeye çağırdıklarını söyledi

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) dini duyguları istismar ederek topladığı "himmet" paralarıyla ilgili soruşturması kapsamında 4'ü tutuklu 12 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması görüldü.

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Asım Selçuk, Fevzi Umucu, Mikail Kılınç ve Hasan Hüseyin Zedef ile tutuksuz sanıklar Fatih Kaya, Rüstem Kahraman, Ekrem Bulut, Emin Aytaş ve avukatları katıldı.

Duruşmada, tanık olarak ifade veren Cemil Karataş, sanıklardan Asım Uçmaklı ile bir iftar yemeğinde tanıştığını, bir iki defa Çankaya'daki bir evde sohbet toplantılarına katıldığını, toplantıda dini sohbetler yapıldığını anlattı. Karataş, firari sanıklardan Oğuz Umucu'yu da öğretmen olarak bildiğini kaydetti.

80 BİN DOLAR İSTEDİLER

Tanık Selahattin Pek de ABD gezisine katıldığını, orada kendilerinden herhangi bir yardım talebinde bulunulmadığını söyledi. Çankaya'daki sohbet toplantılarına iki kez katıldığını anlatan Pek, kendisinden Afrika'daki bir okul için 100-150 bin lira para istenmesinin ardından toplantılara bir daha katılmadığını belirtti. 

PARAYI VERMEDİĞİM İÇİN AİLEMLE EMNİYETE ALINDIM

Pek, para istenmesiyle ilgili şikayette bulunduğunu ifade ederek bu nedenle Ankara Emniyetinde hakkında dosya olduğunu, kendisinden 80 bin dolar istendiğini ayrıca burs adı altında 150 bin lira daha talep edildiğini kaydetti. Bu kişilerden şikayetçi olduğunu ve davaya katılmak istediğini belirten Pek, şöyle konuştu:

"Benden himmet adı altında istenen 80 bin dolar parayı ödemediğim için bütün ailemle emniyete alındım. Şimdi o emniyet müdürleri de tutuklu. İstihbaratın arabasıyla evimden aldılar, Bestekar Sokak'ta bir yere götürdüler. Benden para istediler, hakkımda dosya olduğunu söylediler. Ben ödemeyeceğimi söyledim.

10 BİN DOLAR VERMEN GEREKİYOR DEDİLER

Sonra, Sadık isimli kişi burs adı altında para istedi. Mehmet Ali Göktürk isimli mali şube komiserine 10 bin dolar vermem gerektiğini söylediler. Onu da vermedim. Mehmet Ali Göktürk, Sayın Cumhurbaşkanımıza suikast timi giderken telefonuna mesaj gelen kişidir. Şu anda tutukludur. Emniyeti arayarak şikayetçi oldum. Bana 'Seni ifadeye çağırırsak gelir misin' dediler. 'Gelirim' dedim. Benim dediklerim gözardı edildi.

DÖRT EVİMİ DE SATTIM HAYATIM BİTTİ

17 Aralık operasyonundan sonra sabah 05.00'te bütün ailemi çete kurma suçundan topladılar, bu 80 bin doları vermedim diye. Bu süreçten sonra iş yapamadım. Dört evimi de sattım. Hayatımı bitirdi bu insanlar. İş sahamı öldürdüler, adım tefeci oldu. Alacaklı olan insanlara mali şubede baskı yapılmış insanlar bunu mahkemede belirttiler, nedense diğerleri sessiz kalıyor. Bu işin döneceğine inandıkları için susuyorlar.''