BIST 10.046
DOLAR 32,54
EURO 34,77
ALTIN 2.402,41
HABER /  GÜNCEL

Carrefour ve Migros kurbanlık fiyatları ne kadar?

Kurban bayramı için geri sayım başlarken carrefour , migros , metro ve real gibi alışveriş merkezleri kurbanlık satıyor. Peki kurbanlık fiyatları 2016 yılında migros ve carrefourda kaç lira?

Abone ol

Kurbanlıklar sanal alemden olduğu gibi Carrefour ve Migros gibi büyük marketlerden de alınabiliyor. Özellikle İstanbul'da tercih carrefoursa ve migros ile real gibi mekanlarda kurban kesimi yapmak yönünde olmaya başladı. Peki Carrefour kurbanlık fiyatları 2016 yılında ne kadar zamlandı hisseli kurban nasıl alınıyor?

Kurban için carrefoursayı tercih edenler internet sitesi carrefoursa.com üzerinden de sipariş verebiliyorlar.

Carrefour'da kurbanlık satışları 30 Ağustos'ta başladı ve 14 Eylül 2016 tarihine kadar devam edecek.

Carrefour kurbanlık fiyatları 2016 ne kadar?

Carreffourda kurbanlık kesimleri 12-13-14 Eylül 2016 tarihlerinde yapılacak. Carrefour'da kurbanlık fiyatları şöyle;

1/7 Büyükbaş Kurban Kolisi KDV DAHİL 989 TL

Kıvırcık Koç Kurban Kolisi KDV DAHİL 949 TL.

Karaman Koç Kurban Kolisi KDV DAHİL 869 TL

Carrefour'dan kurban alanlar kurbanlarını bayramda orada uzman kasaplara kestirebiliyor da. Carrefour büyükbaş için ortak da buluyor. Kurbanını kesmek isteyenler ise satın aldıktan sonra Kurban Bayramına kadar CarrefourSA'nın özel emanet çadırına ücretsiz olarak bırakabiliyorlar.

KURBANLIKLAR NE ZAMAN KESİLİYOR?

Kurbanlarını carrefourda kestirenler randevu almak zorundalar. Kurbanlıklar bayramın birinci, ikinci ve üçüncü günü noter huzurunda, ilgili İl Müftülüklerinden din görevlileri eşliğinde, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Onay Belgeli hijyenik koşulların sağlandığı özel et entegre tesislerinde, veteriner hekimlerin kontrolünde, profesyonel kasaplarca yapılıyor. 

CARREFOUR KURBANLIK KOLİLERİ

Carrefour'dan canlı kurban alıp kesim yaptırılabildiğini gibi internet üzerinden ya da mağazadan koliyle kurban alımı da yapılabiliyor. Carrefour kurban kolileri şöyle;

1/7 Büyükbaş Kurban Kolisi: (18-20 kg)

Bir kurbanlık dananın kesilip, kemiksiz hale getirilmesinden sonra; yenecek kısımlarının 1/7 oranında eşit hisselere ayrılarak ve takım sakatat (karaciğer, yürek, böbrek dahil) koli içinde karkas parçaları ile temas etmeyecek şekilde ayrı olarak ambalajlanarak teslim edilecek koli kurban seçeneğidir.

Kıvırcık Koç Kurban Kolisi: (16-18 kg)

Irkı kıvırcık kuzu olan, bir bütün kuzu karkas gövdesinin 2 (iki) adet kol, l (bir) adet gerdan, 2 (iki) adet yarım kafes, 2 (iki) adet but ve takım sakatatı (yürek, böbrek, karaciğer) içeren ve takım sakatat koli içinde karkas parçaları ile temas etmeyecek şekilde ayrı olarak ambalajlanarak teslim edilecek koli kurban seçeneğidir.

Karaman Koç Kurban Kolisi : (16-18 kg)

Irkı Akkaraman olan bir bütün kuzu karkas gövdesinin 2 (iki) adet kol, l (bir) adet gerdan, 2 (iki) adet yarım kafes, 2 (iki) adet but, kuyruk yağı, takım sakatatı (yürek, böbrek, karaciğer) içeren ve takım sakatat koli içinde karkas parçaları ile temas etmeyecek şekilde ayrı olarak ambalajlanarak teslim edilecek koli kurban seçeneğidir.