BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,94
ALTIN 2.433,26
HABER /  GÜNCEL

ByLock nedir Kayseri'de 147 öğretmene operasyon

KAYSERİ'den gelen son haberler FETÖ tutuklamalarına dair oldu. Kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları belirlenen 147 öğretmen için operasyon yapıldı.

Abone ol

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili soruşturma kapsamında Milli Eğitim Bakanlığınca açığa alınan 147 öğretmenin yakalanması için operasyon başlatıldı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunca yürütülen soruşturma çerçevesinde "anayasayı ihlal", "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini düşürmeye teşebbüs" ve "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçlarından Milli Eğitim Bakanlığınca açığa alınan ve örgütün kriptolu iletişim programı "ByLock"u kullandıkları tespit edilen 147 öğretmen hakkında yakalama kararı çıkartıldı.

Belirlenen adreslere 400 polisle düzenlenen operasyonda bazı zanlılar gözaltına alınarak Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildi. Zanlılara yönelik operasyon sürüyor.

ByLock NEDİR?

ByLock FETÖ mensuplarının kendi aralarında konuşmak için kullandıkları kriptolu yazılım ağı. FETÖ'cüler devletin takibinden bu yazılımı kullanarak kurtuldular. 15 Temmuz sonrası MİT bu yazılımın şifresini çözünce FETÖ'cüler de birer birer yakalanmaya başladı.