BIST 9.601
DOLAR 32,50
EURO 34,64
ALTIN 2.481,23
HABER /  GÜNCEL

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın heykeli elinde patladı!

KOCAELİ'de Nuh Açın isimli heykeltraş bir belediyenin siparişi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 2 ton ağırlığında, 4 metre uzunluğunda heykelini yaptı ancak siparişi veren belediye heykeli almadı.

Abone ol

KOCAELİ Kartepe'de bir belediyenin siparişi üzerine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2 ton ağırlığında, 4 metre uzunluğunda heykeli yapıldı. Atölyenin sahibi heykeltıraş Nuh Açın ismini açıklamadığı belediyenin heykeli almaması üzerine Erdoğan'ın heykelini atölyesinin önünde sergilemeye başladı.

Nuh Açın belediyenin sipariş verdikten sonra heykeli almak için bir girişimde bulunmadığını belirterek, "Bir ilçe belediyesinin siparişi üzerine yaklaşık 1 aylık çalışma sonucu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heykelini yaptım. Daha sonra ne arayan, ne soran oldu. Cumhurbaşkanımızın heykelini almadılar. Bende heykeli atölyenin önünde sergilemeye başladım" dedi.



BELEDİYE CEVAP VERMEYİNCE KENDİ SERGİLEDİ

Kartepe'de Lidya Art Galeri adlı atölyesinde çeşitli hayvan ve insan figürlerinden oluşan heykeller yapan 55 yaşındaki heykeltıraş Nuh Açın, Karadeniz bölgesindeki bir belediyeden yaklaşık 2,5 ay önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın heykeli için sipariş aldı. Nuh Açın, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı sağ eli işaret parmağıyla ileri gösterirken tasvir ettiği heykelini yapmaya başladı.

1 aylık çalışma sonucunda 2 ton ağırlığında 4 metre uzunluğundaki heykel tamamlandı. Darbe girişiminin ardından belediye heykel ile ilgili talebini yinelemedi. Belediyeden herhangi bir cevap alamayan Nuh Açın, heykeli atölyesinin önünde sergilemeye başladı.