BIST 9.096
DOLAR 32,37
EURO 35,00
ALTIN 2.326,04
HABER /  GÜNCEL

FETÖ'cü müdür bunu da yapmış! FBI belgesini...

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 13 Ocak 2017'de hazırlanan ‘Emniyet İmamı Kozanlı Ömer' iddianamesinde çarpıcı bir detay ortaya çıktı.

Abone ol

Ergenekon dalgalarını olmadan önce ABD Büyükelçiliği’yle paylaşan FETÖ’cü polis şefi Ufuk Gürsoy Yavuz’un da içinde olduğu 18 istihbaratçıyla ilgili hazırlanan iddianamede şöyle denildi: FBI’ın Yavuz’a teslim ettiği ve FETÖ’nün emniyet imamı Kozanlı Ömer’de çıkan belgeler imha edildi.

ABD'yle, FETÖ'cü Türk konsolosluk görevlisi Metin Topuz'un tutuklanmasının ardından başlayan vize krizinin yankıları sürerken, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca 13 Ocak 2017'de hazırlanan ‘Emniyet İmamı Kozanlı Ömer' iddianamesinde çarpıcı bir detay ortaya çıktı.



18 İSTİHBARATÇI…

ABD Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI), Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) bazı üst düzey yöneticilerine ilişkin bilgi verilmesi talebiyle gönderdiği bir belgeyi yok ettikleri gerekçesiyle aralarında Emniyet Genel Müdürlüğü eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in de yer aldığı 18 eski istihbarat görevlisi hakkında hazırlanan iddianamede tanıdık bir isim göze çarptı. O isim, 2008'de ABD Büyükelçiliği'ne Ergenekon brifingi veren İstihbarat Daire Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Şubesi eski Müdürü Ufuk Gürsoy Yavuz!

İddianameden aktaralım: Tarih 18 Nisan 2007. FETÖ'nün sözde “emniyet imamı” olan “Kozanlı Ömer” kod adlı Osman Hilmi Özdil ve “Sinan” kod adlı istihbarat teşkilatı sorumlusu Murat Karabulut, ABD'ye giriş ve çıkışları esnasında sorgulandı. Bazı belgelere el konuldu ve ifadeleri alındı.

YÜZ YÜZE TESLİMAT

5 Kasım 2007'de FBI irtibat görevlisi, Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Şubesi'ne (D Şube daha sonradan H şube olarak ifade edilen), üst aramasında çıkanları gösteren 14 sayfa halinde belgeyi 43/37-2007 evrak sayısı ile yüz yüze görüşme sırasında şube müdürüne (şüpheli Ufuk Gürsoy Yavuz'a) teslim etti.

ERGENEKON ÖNCESİ

Osman Hilmi Özdil'in üzerinden elde edilen belgelerdeki el yazısıyla yazıldığı belirtilen bir not kağıdında daha sonra kamuoyunda ‘Ergenekon Davaları' olarak bilinen soruşturmalarda tutuklanan bazı isimlerle oldukça benzerlik gösteren, bir nevi basit bir kriptolama yöntemiyle kriptolanmış isimler çıktı. Özdil'in üzerinde çıkan ve iki ay sonra başlayacak (12 Haziran 2007) Ergenekon kumpasında gözaltına alınan ve tutuklanan isimler dikkat çekiciydi. Notlarda, Mustafa Balbay, Şener Eruygur, Kemal Kerinçsiz, Emin Şirin, Sevgi Erenerol, Kemal Yavuz'la birlikte 16 kişinin ismi yazıyordu.



DELİLLERİ YOK ETTİLER

İddianamede bu belgeyle ilgili şu tespit yapıldı: “FBI'nin karşılıklı güvene dayalı olarak yüz yüze görüşme sırasında elden teslim ettiği sırada teslim belgesi düzenlemediği ve tutanak tutulmadığı… FBI irtibat görevlisinden yüz yüze görüşme sırasında bu belgeleri 5 Kasım 2007 tarihi itibari ile elden alabilecek tek kişinin şube müdürü şüpheli Ufuk Gürsoy Yavuz olduğu, bu şekilde temin edilen bu belgelerin üst müdürler Recep Güven ve Ramazan Akyürek'in bilgisi dahilinde imha edildiği… İmha işlemini de istihbarat daire başkanlığındaki bu üç kişi dışında hiç kimsenin gerçekleştirme imkanı bulunmadığı… Örgüte bağlı şüphelilerin elden teslim alınan resmi belge niteliğindeki yazıları FETÖ aleyhine ileride delil olarak kullanılmasını engellemek maksadıyla arşivlerdeki diğer belgeler gibi imha ettikleri…”