BIST 9.814
DOLAR 32,51
EURO 34,91
ALTIN 2.432,30
HABER /  GÜNCEL

FETÖ yanlısı derneğin evrakları oradan çıktı

KIRŞEHİR'DE FETÖ yanlısı derneğe düzenlenen operasyonda önemli verilere ulaşıldı.

Abone ol

Kırşehir'de FETÖ yanlısı olduğu iddiasıyla kapatılan Kırşehir Ahi İşadamları Derneğinin bazı belgeleri, darbe girişiminin ardından yürütülen soruşturma kapsamında, arama yapılan çiğ köftecinin deposunda ele geçirilen malmezeler arasından çıktı.

Bazı dernek üyelerince bağışlanan paraların, Bank Asya üzerinden başka hesaplara aktarıldığını gösteren dekontlara da ulaşıldı.

Kırşehir'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında arama yapılan bir çiğ köfteci deposunda, FETÖ yanlısı olduğu iddiasıyla kapatılan Kırşehir Ahi İşadamları Derneğinin (KAHİAD) bazı belgelerine ulaşıldı.

Kırşehir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kırşehir Cumhuriyet Başsavcılığının başlattığı soruşturma kapsamında, FETÖ'ye finansman sağladığı ve destek verdiği gerekçesiyle operasyon düzenlenen çiğ köfte dükkanının deposunda ele geçirilen dokümanları ve bazı dosyaları inceledi.

FETÖ yanlısı olduğu gerekçesiyle bir süre önce kapatılan KAHİAD'a ait belgelere de ulaşıldı.

Polis ekipleri, faturalar, yazışma belgeleri, dernek üyelerinin listesi ve yapılanması, üyelere ait kimlik bilgileri, fotoğraflar, yapılan bağışlar ve derneğin kurulduğu günden bugüne kadarki faaliyetlerini içeren belgeleri tek tek inceledi.

İncelenen 16 klasör belge ve doküman arasında, 210 iş adamına ait kimlik, üyelik ve bağış bilgileri, bağışlanan paraların, TMSF tarafından tasfiye süreci başlatılan ve Merkezi Kayıt Kuruluşu üyeliği iptal edilen Bank Asya aracılığıyla farklı hesaplara gönderildiğini gösteren dekontlar bulundu. Dekontların bazılarında, yurt dışındaki bazı hesaplara para aktarıldığı da saptandı.

FETÖ soruşturması kapsamında, bir çiğ köfte dükkanı ve deposuna İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve zabıta ekipleri eşliğinde operasyon yapılmış, iş yeri deposundaki aramada, "himmet" adı altında toplandığı iddia edilen 28 bin lira ile çok sayıda çek, senet, doküman ve dosya bulunmuştu.

Darbe girişiminden önce, "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması"na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında yapılan operasyonda 11 kişi gözaltına alınmış, aralarında KAHİAD Başkanı M.B, Genel Sekreter R.D'nin de bulunduğu 4 kişi tutuklanmıştı.

Darbe girişimi sonrası kapatılan KAHİAD'da yapılan aramada, dernek üyeleri ve yapılanmasına ait bilgi, belge ve dokümanlar bulunamamıştı.