BIST 9.879
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.437,08
HABER /  GÜNCEL

CIA, FETÖ'nün 15 Temmuz darbesini böyle gördü!

15 Temmuz darbe girişimini ABD istihbarat örgütü CIA, internet sitesine girdi. CIA, halkın darbecilere karşı sokağa çıkmasıyla 300'e yakın insanın öldürüldüğünü, 2000'e yakın insanın yaralandığını vurguladı.

Abone ol

FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili gelişmeler ABD istihbarat servisi CIA'nın internet sitesinde darbecilere yönelik hiçbir eleştiri yer almadan konuldu.


CIA'in resmi sitesi The World Factbook'ta Türkiye bölümüne 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili bilgiler eklendi.

Türkiye'de 15 Temmuz'da gerçekleşen darbe girişimi CIA'in resmi internet sitesine girdi. CIA'in hazırladığı The World Factbook sayfasında ülkelerin coğrafi konumları, ekonomileri, enerji politikaları, tarihleri, toplum yapıları gibi başlıklarda bilgiler yer alıyor. 

FETÖ'YE GİZLİ ÖVGÜ VAR

CIA siteye Türkiye başlığı altına şu bilgileri ekledi:

“TSK’ya bağlı unsurlar, 15 Temmuz’da İstanbul ile Ankara'daki devletin ve savunma sisteminin kilit noktalarında bir darbe girişiminde bulundu. Sokakları toplu halde saran sivil vatandaşların darbecilerle karşı karşıya gelmesiyle, 300'e yakın insan öldürüldü ve 2000'den fazlası yaralandı. Akabinde, Türk Hükümeti yetkilileri askeri personelin içerisinde büyük ölçekli tutuklamalar gerçekleştirdi, binlerce yargıç ve gazeteci gözaltına aldı, binlerce eğitimci darbeyle bağları oldukları gerekçesi ile görevlerinden uzaklaştırıldı. Hükümet, darbecileri uluslararası İslami ve sosyal hareket olan ve terör örgütü diye tanımladığı “Gülen” Hareketi ile bağları olmakla suçluyor.”

CIA'nın, FETÖ'yü "uluslararası İslami ve sosyal hareketi" olarak lanse etmesi dikkat çekti.