BIST 9.076
DOLAR 32,32
EURO 35,10
ALTIN 2.300,89
HABER /  GÜNCEL

Fethullah Gülen neden Türkiye'ye dönmedi?

Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay, Fethullah Gülen'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'a güvenmediği için Türkiye'ye dönmediğini yazdı.

Abone ol

Zaman gazetesi yazarı Şahin Alpay, bugünkü köşesinden Fethullah Gülen'in Türkiye'ye neden dönmediğini yazdı. 

"Gülen'in en büyük hizmeti" başlıklı bugünkü yazısında Şahin Alpay, Gülen hakkında çıkarılacak olan 'kırmızı bülten'i eleştirdi ve "Gülen hiçbir zaman Erdoğan'a güvenmedi" diye yazdı ve ekledi:

"Gülen kendisine yönelik bütün ikiyüzlü saygı gösterilerine rağmen Erdoğan'a bir an için bile güvenmedi. Bu nedenle gönülden bağlı olduğu yurduna dönmesine hukuken hiçbir engel olmadığı halde, bundan kaçındı."

Alpay'ın yazısından dikkat çeken bölümler şöyle:

"Fethullah Gülen Hocaefendi hakkında "terör örgütü kurma ve yönetme" iddiasıyla yakalama karan verdi Adalet Bakanlığı. Gülen'in ABD'den iadesi için kırmızı bülten çıkaracakmış.
...

Gülen hakkında çıkanlan yakalama kararı üzerinde ise durulmaya değer. Bu karar öncelikle, kimilerince yakın zamana kadar AKP iktidarının ortağı olduğu ileri sürülen Gülen'in gerçekte AKP yönetimine en küçük bir güven duymamakta, bu nedenle 1999'dan beri ABD'de ikamet ediyor olmakta ne kadar haklı olduğunu ortaya koyuyor.

Açıktır ki Gülen, ilk iki döneminde AKP iktidarına Türkiye'de özgürlükçü demokrasiyi, bu bağlamda inanç özgürlüğünü yerleştireceği umuduyla Gülen'in iade edilmeyeceği, iade talebinin ancak ve ancak 14 Aralık rezaletini bütün dünyaya duyuracağı muhakkak destek verdi. Ancak Gülen kendisine yönelik bütün ikiyüzlü saygı gösterilerine rağmen Erdoğan'a bir an için bile güvenmedi. Bu nedenle gönülden bağlı olduğu yurduna dönmesine hukuken hiçbir engel olmadığı halde, bundan kaçındı."