BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Gülen'in o vaazından tam 5 ay önce

Emniyet istihbaratın 2008'de hazırladığı rapordan sonra Fethullah Gülen'in Tahşiyecileri hedef gösterdiği iddia edildi.

Abone ol

Tahşiye adı ilk olarak İstihbarat Şube Eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in Aralık 2008'de hazırlattığı raporda geçiyor.

Öte yandan Zaman gazetesi Tahşiyecilerin 2004 yılında MİT tarafından takibe alındığını yazmıştı. Emniyet'in de o takip sonrası 2008 yılında harekete geçtiğini iddia etmişti.

Emniyet'teki istihbarat şubesindeki polislerden öğrenen Gülen'in aylar sonra işaret fişeğini 6 Nisan 2009'daki sohbetinde yaktığı iddia edildi.

A Haber'de Sevilay Yükselir moderatörlüğünde dün akşam yayınlanan '%100 Siyaset programında 'Paralel Yapı' operasyonlarıyla ilgili resmi belge ilk kez yayınlandı. 

'GÜLEN İSTİHBARAT ŞUBESİNDEKİ PORSENELİNDEN ÖĞRENİYOR' İDDİASI

Canlı yayında belgeyi gösteren avukat Fidel Okan, rapora değinerek şunları söyledi:

"Aslında işaret fişeğini Fethullah Gülen'e attırıyorlar. 'Tahşiye' cümlesi ilk kez Gülen'in vaazında değil, İstihbarat Şube Eski Müdürü Ali Fuat Yılmazer'in imzaladığı 03.12.2008 tarihli raporda ortaya çıkıyor. Gülen İstihbarat şubesindeki personelinden bunu öğreniyor. MİT'te öyle bir rapor yok."

İşte o resmi rapor:

"Dini istismar faaliyet faaliyetlerinin deşifresine yönelik çalışmalarda Nur Cemaati Tahşiye Grubu ile ilgili güvenilir kaynaktan;
Grubun liderliğini Muş ili Sunay Mahallesi Atatürk Bulvarı… adresindeki Molla Muhammed Mehmet Doğan'ın yaptığı…

Grubun İstanbul, Ankara, Aksaray, Bitlis, Bursa, Elazığ, Erzurum, Kayseri, Konya, Malatya, Muş, Sivas ve Van illerinde faaliyet gösterdiği, ayrıca Fransa, Almanya ve Suudi Arabistan ülkelerinde de mensuplarının bulunduğu, yaklaşık 5000 kişi civarında mensubu bulunduğu değerlendirilen grubun faaliyetlerini dikkat çekmemek için gizli sürdürdükleri,

Grup mensuplarının Türkiye'nin Dar'ül Harp olduğu düşüncesini taşıdığı, Nur Cemaati Mehmet KIRKINCI ve Fetullah GÜLEN Grubunu münafık olarak gördüğü, Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) İslam inkilabı önünde en büyük engellerden biri olduğunu düşündükleri,"

ALİ FUAT YILMAZER KİMDİR?

ALİ FUAT YILMAZER Hrant Dink cinayeti öncesindeki süreçte Emniyet İstihbarat Daire Başkanlığı C Şubesi müdürü olarak görev yaptı. Ergenekon, Balyoz gibi davaların mimarı olan ALİ FUAT YILMAZER'in Oda Tv soruşturmasının ardından görev yeri değiştirilmiş ve pasif göreve atandı. ALİ FUAT YILMAZER geçen ay emekliye ayrıldı.

Yazdığı kitapla cemaatin hışmına uğradığı iddia edilen Hanefi Avcı, olay kitabında ALİ FUAT YILMAZER hakkında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Hrant Dink cinayetinden sonra Ahmet İlhan Güler görevden alındı. Yerine ise normalde hiçbir zaman bu göreve gelemeyecek, gerekli niteliklere sahip olmayan (sol örgütler konusunda bilgi ve deneyim ile evveliyatında pratik sokak tecrübesi yeterli olmayan), hatta sosyal ve psikolojik açıdan sorunlu olduğunu değerlendirdiğim ALİ FUAT YILMAZER bu göreve atandı.

İstanbul Emniyet Müdürü (Celalettin Cerrah) sahip olduğu güce rağmen Ahmet’in gidişini engelleyemediği gibi ALİ FUAT YILMAZER’e alenen muhalefet etmesine rağmen onun göreve getirilişini de engelleyemedi. Belki elli tane müdürü İstanbul’a tayin ettirmemeye muktedir bir güce sahipti, herkese karşı dikleşebilirdi ama ALİ FUAT ve benzerlerine karşı koyamadı. Belli amaçları olanlar, istedikleri gibi faaliyette bulunmak isteyenler bu konuda kendilerine mani olacak bir engeli daha önlerinden kaldırmış oldular.”

BAŞBUĞ'UN SUNDUĞU LİSTENİN BAŞINDA YILMAZER VAR

Ergenekon davasından 26 ay yatan Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, görevdeyken Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a cemaat yapılanmasıyla ilgili bir liste verdiğini, listenin başında ise “Paralel yapı” operasyonu kapsamında gözaltına alınan İstanbul’un eski İstihbarattan Sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer’in bulunduğunu söylemişti.

Yine cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi Vatan yazarı Hüseyin Yayman'a konuşan Erdoğan, Yılmazer ile ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

Yayman'ın "İlker Başbuğ’un o görüşmede size isim telaffuz ettiğini hatırlıyor musunuz? Ali Fuat Yılmazer’in isimini söyledim diyor?" sorusuna Erdoğan, “Evet o vardı tabii. O zaten bizim de gündemimizdeydi. Onu ben de duymuştum ve zaten aynı şeyi ona ben de söylemiştim. Şimdi de kalkmış kelepçeyle şov yapıyor. Bu işlerin İstanbul ayağının bütün pisliklerinin içinde Ali Fuat Yılmazer var.” diye yanıt vermişti.