BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,93
ALTIN 2.430,11
HABER /  MEDYA

Mümtazer Türköne yine coştu

Yazar Mümtazer Türköne, Putin'in ses getiren Türkiye ziyaretiyle ilgili tuhaf bir yazı kaleme aldı.

Abone ol

Zaman gazetesi yazarı Mümtüzer Türköne, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Putin'e dayanarak Zaman gazetesine baskın yaptırdığını iddia etti.

Hükümet cemaat kavgasında cemaatin en hararetli savunucularından biri olan yazar Türköne'nin bugünkü yazısının hedefinde yine Erdoğan vardı.

"AB'Yİ DEVRE DIŞI BIRAKIP DEMOKRASİDEN KURTULACAĞINI HESAPLADI" İDDDİASI

"AB devre dışı kalınca ülke içinde kendisine ayak bağı olan hukuk ve demokrasiden de kurtulacağını hesapladı." diyen Türköne, Putin'e güvenerek Erdoğan'ın Zaman gazetesine baskın yaptırdığını yazdı.

Rus ekonomisinin çöküşüyle birlikte Putin'in Erdoğan'ı övmesinin aslında satış olduğunu öne süren yazar, bu durumun Erdoğan hesaplarını değiştirmesine yol açtığı görüşünde. Yazar, daha sonra olası ilginç senaryolara köşesinde yer verdi:

"HDP, daha doğrusu PKK ile yapılacak bir pazarlıkla özerkliğe ve başkanlık sistemine geçişin ön şartı, Türkiye’nin AB-ABD ekseninden çıkıp Şanghay eksenine geçmesine bağlanmıştı. Bu senaryonun çöküşü, Barış Süreci’nin bütün hesaplarını ve pazarlıklarını altüst edecek. Kürt sorununun iki türlü çözümü var. Uygulanmakta olan birincisi, PKK ile pazarlığa dayanıyor. Uzun süren müzakerelerden ve tecrübelerden sonra bu yöntemin sadece PKK’ya hakimiyet alanı açmaktan ibaret olduğu ortaya çıktı.

İkinci yol Türkiye’nin tekrar AB reformlarına sarılması ve Kürt sorununun çözümünü PKK ile müzakerelere değil AB normlarına endekslemesi. Türkiye’nin önündeki uçurum, bugünkü müzakerelerin varacağı yerden başkası değil. Müzakerelerden Kürtler ve Türkler için faydalı bir sonuç çıkartmak imkansız, Barış Süreci mevcut haliyle sadece Erdoğan’ın otarşisine hizmet ediyor."

DAVUTOĞLU DURDURABİLİRMİŞ

Erdoğan'ın ülkeyi uçuruma sürüklediğini savunan Türköne, ülkenin son çıkışı geçmek üzere olduğu düşüncesinde. Erdoğan’a dur diyecek yegane güç şimdilik Davutoğlu’nun elinde olduğunu iddia eden yazar, yazısını böyle tamamlıyor:

"Durdurabilir mi? Rusya ile iş tutmanın ne anlama geldiğini en iyi kavrayanlardan biri odur. Bu çılgınlığı durdurmak için keyfiliğe karşı hukuka dayanması yeterli. Fazladan cesarete ihtiyacı var; yoksa iş işten geçmiş olacak ve soluğu uçurumun dibinde alacağız."