BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,97
ALTIN 2.439,20
HABER /  GÜNCEL

Davutoğlu'ndan Fethullah Gülen'e sert mesaj!

Makedonya seyahati öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda konuşan Başbakan Davutoğlu çözüm süreci için olumlu mesajlar verirken mahkemenin Fethullah Gülen kararını değerlendirdi...

Abone ol

İNTERNETHABER.COM
Başbakan Ahmet Davutoğlu, Makedonya seyahati öncesinde Esenboğa Havalimanı'nda kısa bir açıklama yaptı. Çözüm sürecinde gelinen noktayı değerlendiren Başbakan "olumlu bir atmosfer var, bundan memnunuz" dedi. Başbakan Fethullah Gülen için çıkartılan yakalama kararı ve 4 eski Bakan için ertelenen Yüce Divan oylamasını da değerlendirdi.

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Hükümetimiz tarafından hiçbir zaman Çözüm Süreci konusunda mütereddit bir tavır olmamıştır. Ancak Çözüm Süresi’ne  en büyük darbeyi 6-7 Ekim olayları vurmuştur. Kamu düzeni olmazsa olmazdır. Burada yürütülen süreç kitle tabanı itibariyle bütün halkımızı kuşatan bir süreçtir. Müzakare denilen süreç tek taraflı tek boyutlu ve birilerinin toplumun bir kesimini temsil ettiği bir süreç değildir.

Bugün geldiğimiz noktada usul ve aşamalar açısından pozitif bir aşamada olduğumuzu söylemek mümkün. Olumlu bir atmosfer var, bundan memnunuz.

FETHULLAH GÜLEN İLE İLGİLİ GELİŞMELER

Türkiye'de hukuk sürecinin işleyişi bakımından hiç kimsenin pozitif veya negatif anlamda ayrımcı bir tutuma tabi olması söz konusu değil. Hiç kimse de imtiyaza sahip değil. Yani herhangi bir vatandaşımız hangi muameleyle hukuki süreci yürütüyorsa ve herhangi bir vatandaşımız hukuki bir süreçten nasıl etkileniyorsa ve hangi adımlar atılıyorsa Fethullah Gülen için de aynı uygulama yapılacaktır. Ortada bir mahkeme kararı var bununla ilgili atılacak adımlar konusunda da son derece açık hukuki gereklilikler var. Bunlar yapılır. Hiç kimse hukuk devleti içinde imtiyaza sahip değildir. Hiç kimse için böyle bir imtiyaz anlayışıyla hareket edilemez. Hukuki süreç neyi gerektiriyorsa o adımlar gerektiği şekilde ve gerektiği zamanda atılacaktır.

4 BAKAN İLE İLGİLİ ERTELEME KARARI

Herkes soruşturma komisyonunun işleyişi bakımından dikkatli olmak durumunda. Gereksiz spekülasyonlar, bu konularda yapılabilecek zamansız açıklamalar doğru değil. Bırakalım komisyon kendi çalışmasını tamamlasın. Komisyonun işleyişi ile ilgili tereddüt uyandıracak her türlü açıklamadan kaçınmak gerekir.