BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,77
ALTIN 2.400,33
HABER /  DÜNYA

Fethiyespor’dan Yüce Atatürk savunması

’Yüce Atatürk’ yazılı tişörtlerle maça çıkınca Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen Fethiyespor’da Kulüp Başkanı İsmail Öztürk,...

Abone ol

’Yüce Atatürk’ yazılı tişörtlerle maça çıkınca Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk edilen Fethiyespor’da Kulüp Başkanı İsmail Öztürk, "Bunun futbol müsabaka talimatlarına aykırı olduğunu bilmiyorduk. Bu kadar sıkıntı oluşturacağını hiç hesaplamamıştık" dedi.
Türkiye Futbol Federasyonu, Ziraat Türkiye Kupası 4. Tur müsabakasında maç öncesi seremoniye üzerinde ’Yüce Atatürk’ yazılı tişörtlerle çıkan Fethiyespor’u Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk ederek Fethiyespor kulübünden de savunma istedi.
Fethiyespor Kulüp Başkanı İsmail Öztürk, bu konuda savunma yapmaları gerekeceğini beklemediklerini ve yaptıklarının müsabaka talimatlarına aykırı olduğunu bilmediklerini söyledi. Öztürk, maç öncesi seremoni konusunda kendilerinden savunma istendiğini ifade ederek, "Biz de talimatlar konusunda bilgiler edindik. Savunmamızı çok medeni ve iyi niyetli şekilde dile getirip federasyona ileteceğiz. Böyle bir savunma beklediğimiz bir şey değildi. Bunun futbol müsabaka talimatlarına aykırı olduğunu bilmiyorduk. Bu kadar sıkıntı oluşturacağını hiç hesaplamamıştık" dedi.

"FEDERASYONA SAYGILI DAVRANIYORUZ"
Öztürk, yaptıklarının sıkıntı oluşturacağını akıllarına getirmediklerini belirterek, "Çok temiz duygularla Fethiyespor için çok önemli bir günde önemli bir tarihi büyüğümüzü, Atamızı anmamız, sevgilerimizi ifade etmiş olmamız böyle sıkıntı oluşturabileceğini hiç aklımıza getirmedik. Bu güzel duygularla gerçekleştirilmiş bir hissiyattı. Bu düşünce ve duygularımın hala arkasındayım. Arkasında olmaya devam edeceğim. Bu benim dünya görüşüm. Saygı, sevgi görüşüm. Fethiyespor camiasının genel görüşüdür. Onun için ceza konusunda da Futbol Federasyonu’muza saygılı davranıyoruz. Öyle de olacağız" şeklinde konuştu.

"SİYASİ BİR OLAY DEĞİLDİR"
Mutlaka Futbol Federasyonu talimatlarına uyum sağlanması ve riayet edilmesi gerektiğini vurgulayan Öztürk, "Hepimiz kendi kafamıza göre talimatları bozarsak bunlar sıkıntı oluşturabilir. Tavrın kasıtlı olduğunu düşünmüyorum. Bundan sonraki süreçte yanlış şeylerin olmaması tabi ki tek dileğimizdir. Bizler de duygularımızı, düşüncelerimizi hangi amaçla yaptığımızı bir şekilde savunmamızda belirteceğiz. Mutlaka bu dikkate alınacaktır. Bundan sonra daha da dikkatli oluruz. Tamamen masumane ve içtenlikle yapılan bir duygudur. Siyasi bir olay değildir. Eğer böyle bakılırsa çok üzülürüm. Siyasi malzeme yapan, olumsuz algılayanlar da bana göre yanlış. Bunun ne siyasi malzeme yapılması doğrudur, ne de Atamıza karşı bir tavrın oluşması doğrudur. Her ikisi de tehlikeli ve yanlıştır. Eğer böyle sıkıntılı bir sürece sebep verdikse affola. Bu duygularımız bütün ülke duygularıdır. Kesinlikle siyasi değildir. Fethiyespor siyasetin de üzerinde bir üst kimliktir" diye konuştu.
8İHA)