BIST 9.975
DOLAR 32,38
EURO 34,76
ALTIN 2.437,34
HABER /  GÜNCEL

Engelsiz haber ödülleri sahiplerini buldu

Engelliler için kamuoyunu aydınlatan haberlerleriyle öne çıkan basın mensuplarına plaket verildi.

Abone ol

Aralalarında İnternethaber Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci Hadi Özışık'ın da bulunduğu 116 basın çalışanı, engelliler için yaptıkları çalışmalar nedeniyle ödüllendirildi.

Engellilere yönelik hizmetleri ile dört senedir “Engelsiz Hizmet Kalite' ödülü alan Başakşehir Belediyesi (EYAF)‘ta, ‘Engelsiz Haber Ödülleri’ düzenleyerek, kamuoyunu aydınlatıp, engelleri kaldıran habercileri ödüllendirdi.

Törende, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’ya, engellileri sosyal hayatın içine taşımaya dönük projeleri ve onların hayatlarını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalarından dolayı ‘Onur ödülü’ takdim edildi. Ödülü Vali Mutlu adına, Basın Danışmanı Bekir Kaplan aldı.

ENGELLİLERE POZİTİF AYRIMCILIK

CNR EXPO’da düzenlenen ödül törenine Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan yardımcıları ve çok sayıda basın mensubu katıldı.
Tören öncesi kokteyl’de bir araya gelen basın mensupları bir süre sohbet etti. CNR EXPO 11.hol konferans salonunda gerçekleştirilen “Engelsiz Haber Ödülleri” nin açılış konuşmasını Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptı. Başkan Uysal “Yeni kurulmuş olan bir ilçeyiz. Türkiye’de yeni İstanbul’dan söz edeceksek bu önümüzde ki dönemde Başakşehir olacaktır. Modern şehirleşmenin ismi Başakşehir’dir. İlçemizde çocuklar, kadınlar ve engellilerimiz gibi dezavantajlı gruplarımıza pozitif ayrımcılık yapmaya çalışıyoruz. Bu ilçeyi kuran iradenin de bizlere yüklediği misyondur. Engellilere yönelik çalışmaların başarısı toplumun yapılanları fark etmesi ve duyarlılık göstermesiyle mümkündür.  Bu farkındalığı oluşturacak olanlar ise siz basın mensuplarısınız. ” dedi.

ENGELSİZ BAŞAKŞEHİR TİMİ KURULDU

Başakşehir’de engelli vatandaşlara yönelik çalışmaları da anlatan Başkan Uysal, sözlerine şu şekilde devam etti “ Engelsiz Başakşehir Timi kurduk. Engelli vatandaşlarımızın yardımsız olarak evlerinden çıkarak, sosyalleşebilmelerini sağlamak için bina girişlerini uygun hale getiriyoruz. Ama bu güzel çalışma aynı apartmanda oturanlardan tepki alabiliyor. Toplum olarak pozitif ayrımcılık yapmamız gereken gruplara dönük çalışmalara duyarlı olması gerekiyor. Engellilere yönelik projelerimizin başarısı ancak sizlerin yaptığı haberlerle, desteklerle olacaktır. Tüm yapılan farkındalık çalışmalarına desteklerinizden dolayı, engelliler adına sizlere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

116 BAŞARILI İSME ÖDÜL VERİLDİ

Başakşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve bu ikincisi gerçekleştirilen “Engelsiz Haber Ödülleri”nde; TV, gazete, internet ve radyo yayın organlarında çalışan genel yayın yönetmenleri, köşe yazarları, muhabirler, program yapımcı ve sunucularından oluşan 116 başarılı isme ödülleri verildi. Basın Mensupları ödüllerini Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın elinden aldı.

Engellilere yönelik sorunları, sıkıntıları ve çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaşan toplum bilinci oluşturan, gündemde kalmasını sağlayan haberciler ödüllendirildiği törende; 25 internet, 18 gazete,5 ajans, 16 radyo, 39 TV ve 13 yerel gazeteye ödül verildi. Törende program sunucusu Özge Uzun’a çalışmalarından dolayı ödül verildi.
Engelsiz Haber Ödül Töreni toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

BELEDİYE STANDINDA SEMİNER SAĞLIK TARAMASI

8 Aralık 2013 tarihine kadar devam edecek olan EYAF’da, Başakşehir Belediyesi 11.holde bulunan standında fuar süresince ilçe bazında engellilerin hayatlarını kolaylaştırmaya dönük çalışmalarını ve projelerini katılımcılara anlatıyor.

Belediye standında, 07 Aralık Cumartesi günü 11.00-13.00 saatleri arasında Türkiye Ortopedik özürlüler federasyon başkanı Cemal Merdan’ın konuşmacı olarak yer aldığı “Engelli ve engeli olmayanlar” konulu bir panel yer alacak.  Başakşehir Living Lab’in ilk projesi olan “Mobil Kişi ve Halk Sağlığı Takip, Kontrol Sistemi” fuar süresince stant da yer alıyor. Belediye sağlık ekipleri ziyaretçilere ücretsiz sağlık testleri yapılıyor. Yine fuar süresince Başakşehir Belediyesi standında yer alan karikatürist ziyaretçilerin karikatürlerini yapacak.

Başakşehir Belediyesi ilçe genelinden EYAF’a katılmak isteyen engelli vatandaşları özel dizayn edilmiş araçlarıyla fuar alanına taşıyacak. EYAF EXPO fuarına katılmak isteyenler, Başakşehir Belediyesi’nin 444 0 669 numaralı telefonundan bilgi alabilecekler.

basaksehir.jpg