BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Özgür Özel'den şok iddialar!

CHP Manisa milletvekili Özgür Özel, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde şok iddialarda bulundu!

Abone ol

Özel'in camide biralı görüntülerin Anadolu Ajansı tarafından hangi saatte çekildiğine, servis edildiğine ve diğer iddialara ilişkin Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelttiği soru önergesi şu şekilde:


31 Mayıs 2013 tarihinde başlayan ve tüm ülkeye yayılan Gezi eylemleri sırasında 2 Haziran 2013 günü, vatandaşlarımız akşam saatlerinde biber gazından korunmak ve yaralı eylemcilerin tedavi edilmesi amacıyla İstanbul Dolmabahçe Bezm-i Alem Camii'ne sığınmıştır. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 10 Haziran 2013 günü Ankara Esenboğa Havalimanı’nda yaptığı konuşmada eylemcilerin söz konusu camide bira içtiğini iddia etmiş ve “Dolmabahçe Camii'ne maalesef bira şişeleriyle girmek suretiyle, ayakkabıyla onu da yaptılar” ifadelerini kullanmıştır. Gerek söz konusu caminin Müezzini Fuat Yıldırım, gerekse diğer görgü tanıklarının yalanlamasına rağmen Başbakan Erdoğan “camide içki içildi” iddiasını defalarca tekrarlamıştır.

Başbakan Erdoğan’ın, “Elimizde görüntüleri var, yayınlayacağız” iddiasının üzerinden haftalar geçmesine rağmen böyle bir görüntü yayınlanamamış, muhtelif ajanslar ve Anadolu Ajansı tarafından cami içinde çekilen ilk fotoğraf ve görüntülerde de içki içildiğine dair herhangi bir emareye rastlanmamıştır. Ancak daha sonra Anadolu Ajansı tarafından çekilen bir başka görüntüyle camide içildiği iddia edilen bira kutusunun görüntüsü abonelerine servis edilmiştir. Geçtiğimiz günlerde Zaman Gazetesi’nin İstihbarat Şefi İbrahim Doğan, sosyal medyada bira kutularının başka biri tarafından camiye koyulduğunu ifade etmiştir.

2 Aralık 2013 tarihli bir haberde camiden eylemciler ayrıldıktan sonra TBMM’den üst düzey bir yöneticinin, Anadolu Ajansı’nın kameramanı ve fotoğrafçısıyla birlikte camiye gittiği ve "camide içki içildi" bilgisini Başbakan'a verdiği öne sürülmüştür. Aynı haberde bu ziyaretin ardından camide olduğu iddia edilen bira kutusunun fotoğrafları ve görüntülerinin basına servis edildiği kaydedilmektedir.

Bu çerçevede;

• Dolmabahçe Bezmi Alem Valide Sultan Cami’ndeki Anadolu Ajansının bira kutusunun görüntülerini yayınlamasından hemen önce Türkiye Büyük Millet Meclisi bürokratları tarafından herhangi bir ziyaret gerçekleştirilmiş midir?

• Bu ziyaret ne zaman, kim ya da kimler tarafından gerçekleştirilmiştir?

• Ziyaret Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığının bilgisi dahilinde mi gerçekleştirilmiştir?

• İddia edilen ziyarette söz konusu bürokrata kimler eşlik etmiştir? Bu kişiler öne sürüldüğü gibi
Anadolu Ajansı personeli midir?

• TBMM’de görevli bürokratlardan söz konusu tarihlerde izinli olan bürokrat var mıdır? Varsa bu kişiler kimlerdir?

• Meclis bürokratları ile ilgili söz konusu bu iddialar basına yansıdıktan sonra herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmamışsa gerekçesi nedir?

• Söz konusu bürokratın Anadolu Ajansı Genel Müdürü Sn. Kemal Öztürk ile mesai arkadaşlığı bulunmakta mıdır?