BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,81
ALTIN 2.433,22
HABER /  DÜNYA

Meksika’da radyoaktif madde paniği

Meksika’da hafta başında çalınan radyoaktif madde yüklü kamyonun bulunmasından sonra 6 kişi radyasyona maruz kaldığı şüphesiyle hastaneye ka...

Abone ol

Meksika’da hafta başında çalınan radyoaktif madde yüklü kamyonun bulunmasından sonra 6 kişi radyasyona maruz kaldığı şüphesiyle hastaneye kaldırıldı.
Meksika’da bir sağlık merkezine ait olan ve ölümcül Kobalt-60 radyoaktif maddesi taşıyan kamyon, iki gün önce kırsal bir alanda bulunmuştu. Ancak hırsızların son derece tehlikeli olan maddeyi kasasından çıkardıkları için ölmüş olabilecekleri veya ölmek üzere oldukları tahmin ediliyordu. Hastaneye kaldırılan 6 kişinin kimliği açıklanmazken, hastaların radyasyon tedavisi görmeye başladığı bildirildi. Hastaların hırsızlık olayıyla bağlantılı kişiler olup olmadığı ise bilinmiyor.
İsminin açıklanmasını istemeyen bir hastane yetkilisi, hastalardan birinin radyoaktif zehirlenme yaşadığını söyledi ancak detaylı bilgi vermedi.
Uluslararası Atom Enerji Ajansı verilerine göre, kobalt maddesi radyasyon kategorisinde ilk sırada yer alıyor ve doğrudan maruz kalındığında bir saat içinde insanın ölümüne yol açabiliyor.
(İHA)