BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.433,72
HABER /  DÜNYA

Türkiye’yi demir ağlarla biz ördük

Başbakan Erdoğan, "10. Yıl Marşı’nda biliyorsunuz ’demir ağlarla ördük’ diyorlar. Peki acaba bugüne kadar Gazi’den sonra 1 kilometre demir ...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, "10. Yıl Marşı’nda biliyorsunuz ’demir ağlarla ördük’ diyorlar. Peki acaba bugüne kadar Gazi’den sonra 1 kilometre demir ağlarla ören var mı bize kadar? Yok"
Tekirdağ - Muratlı çift hat elektrikli demir yolunun açılışını bizzat yaptığını ifade eden Başbakan Erdoğan, "Açılışını bizzat gelip yaptım. Tekirdağ - Muratlı çift hat elektrikli demir yolu bitti. Bunu biz yaptık. 10. Yıl Marşı’nda biliyorsunuz ’demir ağlarla ördük’ diyorlar. Peki acaba bugüne kadar Gazi’den sonra 1 kilometre demir ağlarla ören var mı bize kadar? Yok. Gazi Mustafa Kemal gitti, orada bitti. Biz geldik biz başladık. Şu anda biz öyle katar türü demir ağlar yapmıyoruz. Biz yüksek hızlı tren yapıyoruz. Ankara - Eskişehir. Şimdi yıl sonuna kadar İstanbul’a geliyor. Ankara- Konya, Konya- Eskişehir buralar bitti" diye konuştu. Boğazın 62 metre derinliğinden Marmaray’ı yaptıklarını anımsatan Erdoğan, Pekin’i Londra’ya bağladıklarını kaydetti.
Konuşmasında tüp geçiş projesine de değinen Başbakan Erdoğan, projenin 2015’te tamamlanacağını belirtti. Başbakan Erdoğan konuşmasında, şunları kaydetti:
"Şimdi bir de boğazın üzerinde 3’üncü gerdanlık Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nü yapıyoruz. O da 2015’te bitecek. Televizyonlarda herhalde kuleleri görüyorsunuz sürekli yükseliyor. Biz tarih veririz ve fevkalade bir durum olmadıktan sonra da bitirir ve milletimize teslim ederiz. Çünkü bize bu yakışır. Muasır medeniyetler seviyesine çıkmak böyle olur, lafla olmaz. CHP lafını yapar biz icraatını yaparız. Şu anda hızla devam ediyoruz. Hızla yapacağız artık şehir merkezlerine TIR’lar girmeyecek. 3’üncü köprü hattından gidecek ve benim vatandaşım da otomobiliyle çok daha rahat bir şekilde seyahatini yapacak. Bütün bunlarla birlikte biz 45 yıl sonra Tekirdağ’a böylece Tekirdağ-Muratlı yolunu getirmiş olduk. Tekirdağ limanından Almanya’ya şu anda ihracat yapılıyor. Bu süreci başlatmış olduk."

"2002’DE 8 BUÇUK MİLYON UÇAKLA SEYAHAT EDERKEN, 2013’TE 76 MİLYONA YÜKSELDİ"
2003’te dış hatlarda yılda 25 milyon yolcu taşınırken, 2013’te yurtdışına 75 milyon yolcu uçtuğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, "2003’te Türkiye’den dış noktaya uçuş 80 noktadaydı. 2013’te 236 noktaya çıktık. Neredeyse dünyanın her bir ucuna artık bizim bayraklı uçaklarımız uçuyor. Türk bayrağını her yerde dalgalandırır hale geldik. Yurt içinde 2002’de uçak kullanan vatandaşımız veya uçak sayısı neydi biliyor musunuz? 8 buçuk milyon uçakla seyahat ederken, 2013’te 76 milyona yükseldi. 1’e 9 arttı. Bu bir bakıma Türkiye’nin refah düzeyini de gösteriyor. Benim vatandaşım artık uçakla da seyahat edebilir hale geldi. Biz bunları göremiyorduk. Biz çocukluğumuzda uçamadık. Uçakları kullanamadık. Ve o zaman sadece Türk Hava Yolları vardı. Şimdi bakıyorsunuz özel sektör de buna dahil olmak üzere Türkiye’nin her bir noktasına gidiyoruz. Biz göreve geldiğimizde Türkiye’de 26 havalimanı vardı. Şimdi 52 şehrimizde havalimanı var. İstanbul gibi 2 yerde var. Şimdi 3’üncüsüne başladık. 3’üncüsü dünyanın sayılı havalimanlarından bir tanesi olacak. Yılda 100 milyon yolcu kapasiteli bir havalimanını yapıyoruz. İnşallah 2017’de de o bitecek. AK Parti iktidarına bu yakışır ve AK Parti de kendine yakışanı yapıyor" diye konuştu.
(İHA)