BIST 9.525
DOLAR 32,56
EURO 34,73
ALTIN 2.486,34
HABER /  DÜNYA

BDP’den örgütlerine güçlü protesto çağrısı

BDP Genel Merkezi, tüm il ve ilçe örgütlerine Yüksekova’da yaşanan olayları güçlü bir biçimde kitlesel olarak protesto etme çağrısı yaptı. D...

Abone ol

BDP Genel Merkezi, tüm il ve ilçe örgütlerine Yüksekova’da yaşanan olayları güçlü bir biçimde kitlesel olarak protesto etme çağrısı yaptı. Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Eşref Mametoğlu ise, pazar günü saat 13.00’te yürüyüş yapacaklarını duyurdu.
BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak imzasıyla, Yüksekova’da çıkan olaylarda öldürülen Mehmet Reşit İşbilir ve Veysel İşbilir olayı ile ilgili PM üyeleri, il başkanları, belediye başkanları, kadın ve gençlik meclislerine genelge gönderildi. Genelgede, "Bu katliam, Kürt sorununun çözümünü istemeyen odakların ortak kontra operasyonu ve tasfiye planıdır" denildi. Tüm il ve ilçe teşkilatları, milletvekilleri, belediye başkanları, kadın ve gençlik meclislerinin bulundukları illerde bugün ve yarın kitlesel basın açıklamaları yaparak bu olayın protesto edilmesi çağrısının yapıldığı genelgede, "Kurumlarımız, bulunduğu tüm yerlerde yapılacak olan protesto etkinlikleriyle bu katliama güçlü cevap vermelidirler" ifadelerine yer verildi.
Genelgenin ardından bir basın toplantısı düzenleyen BDP Diyarbakır İl Eş Başkanı Mehmet Eşref Mametoğlu, genelge gereği tüm halkı ve sivil toplum kuruluşlarını pazar günü saat 13.00’da yapılacak olan yürüyüşe davet etti. Mametoğlu, il binası önünde toplanacak olan kitle ile birlikte Koşuyolu Parkı’na kadar yürüyüş gerçekleştireceklerini ve Hakkari’de yaşanan olayı protesto edeceklerini belirtti.
(İHA)