BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Fethiye'de korkutan depremler!

Büyüklüğü 5.3 olan depremin merkez üssünün Fethiye açıkları olduğu söylendi.Depremde can ve mal kaybı olmazken 1 kişi yaralandı

Abone ol

Fethiye'de saat 16.00 sıralarında 5.3 şiddetinde deprem meydana geldi. Sarsıntıdan kısa bir süre sonra 3.3 ve 3.1 şiddetinde artçılar depremler oldu.

Merkezüssü Fethiye olan deprem çevre il ve ilçelerdede hissedildi.Halk korku içerisinde. Son zamanlarda depremlerin artması vatandaşları tedirgin eidyor.

MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’nin Akdeniz açıklarında saat 16.05’te Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Hasara yol açmayan deprem, kısa süreli paniğe neden oldu. Pencereden atlayan bir çocuk yaralandı.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Entitüsü’nden yapılan açıklamaya göre, saat 16.05’te merkez üssü Fethiye açıkları olan, Akdeniz’de Richter ölçeğine göre 5.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

YERİN 5.8 KİLOMETRE DERİNLİĞİNDE

Yerin 5.8 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem can ve mal kaybına neden olmazken; Fethiye ve çevresinin yanısıra Muğla’nın Marmaris ve Köyceğiz ilçeleriyle Denizli’de de hissedildi. Deprem, Antalya’nın batısındaki bazı yerleşim birimlerinde de hissedildi.

Deprem, Fethiye ve Ölüdeniz Beldesi’nde kısa süreli paniğe neden oldu. Ev ve işyerleriden dışarı çıkan vatandaşlar, bir süre dışarıda bekledi. Fethiye’nin Taşyaka Mahallesi’nde oturdukları birinci kattaki evin penceresinden atlayan 15 yaşındaki Eray Akyüz yaralandı. Bacağı kırılan çocuk hastaneye kaldırıldı. Fethiye’de 10 Haziran’da meydana gelen 6.0 büyüklüğündeki depremde 64 kişi yaralanmış, bazı konutlarda da hasar meydana gelmişti.

VALİLİKTEN GELEN AÇIKLAMA

Muğla Valisi Fatih Şahin, Fethiye açıklarında meydana gelen 5.3 büyüklüğündeki depremle ilgili, ”Bize ulaşan herhangi bir can veya mal kaybı haberi yok” dedi.

Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fethiye merkezli depremin ardından ekiplerin çalışma başlattığını belirterek, ”Depremle ilgili bize ulaşan herhangi bir can veya mal kaybı haberi yok. Ancak ekiplerimiz her ihtimale karşı hazırlıklılar” dedi.

Bu arada Muğla kent merkezi ve ilçelerinde hissedilen depremin ardından telaşla sokağa çıkan vatandaşlar, bir süre bekledikten sonra ev ve işyerlerine geri döndüler.

Öte yandan Fethiye’de deprem sırasında paniğe kapılarak binanın 2 katından atlayan bir kişinin Fethiye Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındığı, sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.