BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Fermani Altun'dan AK Parti'ye destek

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, yeni anayasa ve İmralı sürecine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Abone ol

Dünya Ehl-i Beyt Vakfı Başkanı Fermani Altun, AK Parti Hükümeti'nin çeşitli konulardaki demokratik açılımlarına destek verdiklerini bildirdi.

Fermani Altun, yaptığı yazılı açıklamada, daha önce olduğu gibi İmralı sürecini de desteklediklerini kaydetti. Türkiye'de terör sorunun bitmesinin Türkiye'yi ileri taşıyacağına inandığını dile getiren Altun, ''Ülkemize her yönüyle büyük hasar veren bu iç savaşın bir an önce bitmesi, barış ve kardeşliğin, huzurun sağlanması ülkemizin yararınadır. Hiçbir derin ve karanlık gücün, militarist zihniyetin, ulusalcı, ırkçı, gerici unsurların engellemelerine karşı geri adım atılmamalıdır'' ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin hukuksal anlamda devam eden reformları, çürümüş sistemin, adalet ve hukuk güvencesine kavuşması yolunda çok önemli gelişmeler olduğunu kaydeden Altun, Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in de ''çalışkanlığı ve iyi yetişmiş bir hukukçu'' olarak, Türkiye için bir şans olduğunu kaydetti.

TBMM Darbeleri Araştırma Komisyonu ve 28 Şubat'a ilişkin Cumhuriyet Savcılığı'nın yaptığı çalışmaları da desteklediklerini belirten Altun, açıklamasını ''Yeni sivil demokratik anayasaya karşı direnen ulusalcı, statükocu güçler umursanılmadan, gerekirse halkın iradesine başvurularak yeni Anayasa'nın değişimi gerçekleştirilmelidir'' diyerek tamamladı.