BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.432,37
HABER /  GÜNCEL

Fener'in gönüllü elçisi hasret giderdi

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Andre Santos özel işleri ile geldiği Türkiye'de eski arkadaşlarını unutmadı İşte onun Fenerbahçe ve Türkiye ile ilgili açıklamaları...

Abone ol

Sezon başında Arsenal'e transfer olan ve özel işleri dolayısıyla Türkiye'ye gelen Andre Santos, Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'ne giderek arkadaşlarıyla hasret giderdi.

Antrenman öncesinde tesislerde arkadaşlarıyla bir araya gelen Santos bir süre de antrenmanı izledi. Ardından Fenerbahçe Televizyonu'na açıklamalarda bulunan Andre Santos, Fenerbahçe'yi ve İstanbul'u evi gibi hissettiğinin altını çizerek belirterek, "Burada kendimi evimde gibi hissettiğimi çok kez söyledim. Tabii bu duyguları hissettiğiniz bir yer için de özlem kelimesi anlamını buluyor. Şimdi de evimde gibi hissettiğim bir ortama, yere olan özlemimi gideriyorum" dedi.

"KADIN VE ÇOCUKLARIN STADI DOLDURMASI İNGİLTERE'DE BÜYÜK YANKI UYANDIRDI"

Santos, İngiltere'de de Fenerbahçe'ye dair çok şey yaşadığını dile getirirken, sadece bayan ve çocuk taraftarın tribünleri doldurmasının Arsenalli futbolcuları ve yöneticileri şaşırttığını ifade etti. Santos, "Fenerbahçe formalı taraftarlar 'Santos' diyerek yanıma geliyor ve bana olan desteklerini, sevgilerini benimle paylaşıyorlar. Caddelerde beni tanıyan Türkler yanıma gelip, benimle sohbet ediyor.

Başka ve yakın bir örnek vermek gerekirse, seyircisiz oynanacağı açıklanan ve sadece bayan ve tribünlerin izleyebildiği maç İngiltere'de büyük yankı uyandırdı. Maçın ertesi günü antrenmanda tüm takım arkadaşlarım ve yöneticiler bana, 'Nasıl oluyor da 50-60 bin bayan ve çocuk taraftar bir maçta tribünleri doldurabiliyor. Bu çok büyük bir şey' tarzında yorumlar yaptılar. Benimle fikirlerini paylaşıp görüşlerimi aldılar. Hayret ettiklerini açıklarken, şaşkınlıklarını gizleyemediler" diye konuştu.

"FENERBAHÇE'NİN GÖNÜLLÜ ELÇİSİYİM"

Andre Santos, Fenerbahçe'nin yurt dışındaki gönüllü elçisi olacağını dile getirirken, "Fenerbahçe'nin büyüklüğünü yaşayan biri olarak anlatmak borcumdur" cümlesini kullandı. Türk ve İngiliz futbolu arasında büyük farklar olmadığını anlatan Andre Santos, tesisleşme konusunda Türkiye'nin çok iyi durumda olduğunu söyledi.

"FENERBAHÇE ŞAMPİYON OLUNCA BU COŞKUYU BEN DE YAŞAYACAĞIM"

Başarılı oyuncu, taraftarların sevgi ve saygısına layık olmanın kendisi için gurur verici olduğunu belirtirken, Fenerbahçe taraftarlarının takıma bu sene de büyük destek vereceğinden şüphe duymadığını ifade etti. Santos sözlerini, "Ümit ediyorum ki camia bir bütün olarak sezon sonunda şampiyonluğa ulaşacak. Ben de İngiltere'den tüm maçları takip edeceğim. Fenerbahçe şampiyon olunca bu coşkuyu ben de yaşayacağım" diyerek tamamladı.