BIST 10.080
DOLAR 32,30
EURO 34,62
ALTIN 2.413,89
HABER /  GÜNCEL

Bu kadını görmezden gelmeyin

Eşinden şiddet gördüğü için Mardin'de sığındığı karakoldan ailesi tarafından alınarak Gaziantep'teki baba evine getirilen genç kadın yardım bekliyor

Abone ol

Kadına şiddet haberlerinin ardı arkası kesilmezken bir üzücü haber de Gaziantep'ten geldi. Genç kadın şiddet gördüğü eşinden kaçtı ama gelişen olaylar istediği gibi gitmedi.

Şimdi o da devletten koruma bekleyen kadınlardan biri...

Eşinden şiddet gördüğü için Mardin'de sığındığı karakoldan ailesi tarafından alınarak Gaziantep'teki baba evine getirilen genç kadın, hayatından endişe ediyor. İddiaya göre, Mardin'in bir köyünde yaşayan F.B, bir süredir avukat eşi Ç.B. (39) ile onun ailesinden şiddet görüyordu. Yaklaşık 3 ay önce yine şiddet gören F.B, (30) Gaziantep'teki baba evine geldi. Aile büyükleri tarafından ikna edilen ve eşinin söz vermesi üzerine evine dönen F.B, 10 gün sonra yeniden şiddet gördü.

Evinden kaçıp Jandarma Karakolu'na sığınan F.B, ailesi tarafından alınarak Gaziantep'e getirildi. Yaklaşık 10 gün sonra eşinden boşanmak için stajyer avukat kardeşi İ.H.A'nın da yardımıyla dava açan F.B, çocuklarının velayetini de mahkeme kararıyla almaya hak kazandı.

F.B, daha sonra ailesiyle birlikte Mardin'e giderek yaşları 3-12 arasındaki 4 çocuğunu aldı. İddiaya göre, aynı günün akşamında eşi ve eşinin akrabalarından oluşan bir grup tarafından kardeşi İ.H.A. ve annesiyle birlikte sopalarla darbedildi.

Hala vücudunda morluklar olan ve aldığı darbeler nedeniyle başında sargılar bulunan F.B, yaşadıklarını gazetecilere şöyle anlattı:

''Eşimden sürekli şiddet görüyordum. Sadece eşim değil eşimin akrabaları da... Şikayet etmemem için beni tehdit ediyorlardı. Elim kolum bağlıydı, sahibim yok... 'Her şeyi yapacaksın, dayağını yeyip oturacaksın' dediler. Ne yapabilirdim ki? En son yine şiddet gördüm. İki gün eve hapsettiler. Eşimin ve kayınbabamın dışarı çıkmasını bekledim. Arka taraftan kaçtım sağlık ocağına sığındım. Oradan da karakolu aradılar. Karakoldan gelip beni aldılar. Sonra şiddet gördüğüme dair rapor aldım.

Ailem, beni karakoldan aldı. Eşim, 'benden nafaka, tazminat istersen çocukları istersen, artık birbirimizi tanımayız, gördüğümüz yerde sizi öldüreceğiz' dedi. Henüz boşanmadık ama mahkeme çocukların velayetini bana verdi. Benim 10 yaşında bir kızım var, ona hem babana hem nene dedene hem de kardeşlerine bakacaksın, dışarı çıkmaya hakkın yok diyorlarmış. Çocuklarımı Gaziantep'e getirdiğim günün akşamında evimiz basıldı, darbedildik. Canımızdan endişe ediyoruz, koruma bekliyoruz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in bize sahip çıkmasını istiyoruz''

F.B'nin şiddet gören kardeşi İ.H.A. ise ablası Gaziantep'e geldikten sonra suç duyurusunda bulunduklarını ve koruma istediklerini, ancak bir sonuç alamadıklarını ifade etti.

En son ablasının eşi ve yakınları tarafından evlerinde darbedildiklerini belirten İ.H.A, yardım beklediklerini kaydetti.