BIST 10.576
DOLAR 32,25
EURO 35,02
ALTIN 2.480,23
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'nin cezası ertelenecek mi?

2 yıl Avrupa kupalarından men cezasının devreye girebilmesi için Fenerbahçe'nin bu sezon ilk 6'ya girmesi gerekiyor.

Abone ol

Fenerbahçe Kulübü'nün, UEFA Disiplin Kurulu'nun verdiği Avrupa Kupaları'ndan iki yıl men cezasıyla ilgili, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) yaptığı başvuru için karar verdi. CAS iki yıllık men cezasını onadı. Peki şimdi ne olacak?
 
Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS), UEFA'nın Fenerbahçe'ye verdiği 2 yılAvrupa kupalarından men cezasını onadı. CAS, Fenerbahçe'nin cezaya yaptığı itirazı reddetti. CAS'tan yapılan açıklamada; gerekçeli kararın en kısa zamanda kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi.

FENER'İN İLK 6'YA GİRMESİ LAZIM

Şimdi herkesin kafasında aynı soru işareti var. Bundan sonra ne olacak? Bu konuda hukukçuların görüşü ortak. CAS'ın vermiş olduğu 2 yıl men cezasının devreye girebilmesi için Fenerbahçe'nin bu sezon sonunda ilk 6'ya girmesi ya da Türkiye Kupası'nı kazanması gerekiyor. Fenerbahçe ilk 6'ya girememesi durumunda 2 yıllık men cezası bir dahaki sezona ertelenecek.

LİGDEN DÜŞÜRÜLEBİLİR

CAS kararı sonrası Türkiye Futbol Federasyonu'nun nasıl bir yol izleyeceği de merak konusu. Bu kararın ardından Tff Tahkim Kurulu tarafından hazırlanacak iddianame sonrası Fenerbahçe ya ligden düşürülecek ya da puanı silinecek. 
 
1377685294-ali-sen.jpg