BIST 10.644
DOLAR 32,22
EURO 35,05
ALTIN 2.495,74
HABER /  MEDYA

Babasının vasiyetine rağmen Kürtler dedi!

Ünlü türk milliyetçisi Nihal Atsız'ın oğlu Yağmur Atsız bugünkü yazısında babasının vasiyetine ters düştü ve Kürtlerle ittifakı savundu...

Abone ol

GAZETECİLER.COM
Star gazetesinin milliyetçi kalemlerinden Yağmur Atsız bugünkü yazısı çarpıcı bir ironiye sahne oldu. Türk milliyetçiliğinin önemli isimlerinden Nihal Atsız'ın oğlu olan Yağmur Atsız babasının vasiyetine taban tabana zıt düşen bir yazıyla dikkat çekti.

BABASININ DÜŞMAN DEDİĞİ KÜRTLERLE İTTİFAK YAZISI

Suriye'deki iç saval ve olası dış müdahaleyi değerlendiren Atsız, Suriye'nin kuzeyindeki bir Kürt yapılanmasına karşı olmadığını belirtti. Atsız "Ben, birkaç kere belirtdiğim üzere, 21. Yüzyıl’da büyük ve sağlam bir Türk-­Kürd ittifâkı görüyorum." diyerek bitirdiği yazısında babasının vasiyetine ters düştü. Star yazarının babası ve Türk milliyetçiliğinin tanınmış ismi Nihal Atsız, oğluna bıraktığı vasiyette başka bazı halklarla birlikte özellikle Kürtlerin düşman olduğunu salık vermişti. Nihal Atsız'ın ünlü vasiyetinde "Ermeniler, Kürtler, Çerkezler, Abazalar, Boşnaklar, Arnavutlar, Pomaklar, Lazlar, Lezgiler, Gürcüler, Çeçenler içer(de)ki düşmanlarımızdır." deniliyor.

İşte Yağmur Atsız'ın babasının vasiyetine ters düşen yazısındaki ilgili bölüm:

Eğer Washington Sûriye’yi parçalayıp ufak devletlere bölmeyi planlıyorsa kuzeydeki Kürd-­Türk sülüsünün (üçde birinin)
Türkiye ile çok sıkı biçimde irtibatlandırılması bana mâkûl geliyor.
Ama Amerika şimdi bunu gerçekleştirmese dahî Sûriye’nin bu hâliyle devâmı bundan sonra gâlibâ kolay değil. Bu ülke;
kuzeyde bir Türk­-Kürd ve güneyde bir Nuseyrî ile bir Müslüman bölgesine ayrışacağa benzer.
Öyle sanıyorum ki Kürdler için de; NATO’nun, Avrupa Konseyi’nin ve nisbeten yakın gelecekde (eğer hâlâ isterse!!!) Avrupa Birliği’nin üyesi bir Türkiye’nin parçası olmak, onun güney bitişiğinde statüsü tartışmalı ve her türlü agresyona açık bir “devletimsi” formasyon olmakdan daha câzib bir seçenek oluşturacakdır.
Ben, birkaç kere belirtdiğim üzere, 21. Yüzyıl’da büyük ve sağlam bir Türk-­Kürd ittifâkı görüyorum.

Yazının tamamı için buraya tıklayın...

"BABAM IRKÇIYDI"

Yağmur Atsız, geçtiğimiz aylarda verdiği bir röportajda "babanız ırkçı mıydı?" şeklindeki soruya verdiği yanıtla da dikkat çekmişti.

"Irkçıydı. ‘Türk soyundan gelenlerle kendini bir Türk kadar Türk hissedenler Türktür’ diyor. Kendini Türk hissedenler diyerek, kapıyı kapatmıyor... ‘Ben Türküm diyorsa Türk’ diyor. Soya sopa çok baktığı için, bunu söylediğine göre ırkçıydı. Irkçılıkla ilgili pek çok sorum olacaktı ama geçmiş artık."