BIST 10.298
DOLAR 32,27
EURO 34,70
ALTIN 2.395,27
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçeli yönetici de ilahi adalet dedi

Mutlu sona ulaşan Fenerbahçe'de Asbaşkan Ali Koç, şampiyonlukla ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Fenerbahçe Asbaşkanı Ali Koç, şampiyonluğu değerlendirdi, "İlahi adalet" dedi.
 
Ali Koç, bir süre sonra yaptığı açıklamada ise şunları söyledi:
"Çok heyecanlandık, son dakikalarda büyük heyecan yaşadık. Tüyleri diken diken olan, gözleri dolan herkese çok teşekkür ediyorum. Taraftarlarımız çok daha fazlasını hak ediyor. Yönetim bu taraftarla gurur duyuyor. 18'de 17 yaptık buna rağmen averajla şampiyon olabildik. O nedenle Trabzonspor'u da kutluyorum. Ama onlar ne derse desin adalet tecelli etti. Şimdi basketbolda şampiyon olarak 5'te 5 yapmak istiyoruzz. Emeği geçen tüm sporculara, herkese taraftara milyonlarca kez teşekkür ediyorum. Ne mutluyum ki Fenerbahçeliyim."

 ''ŞAMPİYONLUĞU BİZE YAKIŞIR ŞEKİLDE KUTLAYALIM''

Dünyanın en büyük spor kulübü olmak istediklerini ifade eden Koç, şöyle konuştu:
''Fenerbahçe taraftarı unutmasın ki şu an öyle bir çağdan geçiyoruz ki nerede olursa olsun hem takım müsabakalarında, hem ferdi müsabakalarda hep tepeye mücadele ediyoruz. Bu da emek isteyen bir şey. Son 5 yılın bir trendi haline geldi. Bunu buraya getirene kadar başkanımız ve yönetimimiz çok mücadele etti. Çok çabaladılar. Fenerbahçe camiasının büyüklüğü bu taraftar sayesinde olmaktadır. Bu taraftar Fenerbahçe'nin bu günlere gelmesinde çok büyük katkı sağlamıştır. Taraftardan da bir ricam olacak. Şampiyonluğumuzu doya doya kutlasınlar. Bayraklar çıksın, ben bile evdeki bayraklarımı şu an çıkartmadım, herhangi bir nazar değmesin diye. Şimdi eve telefon ettim, hazırlayın diye. Bayraklarımızı çıkartalım, doyasıya keyfine varalım. Ama bize yakışır bir şekilde bunu yapalım. Başka kulüplerle bizim işimiz yok, alay etmeyelim. Doyasıya, bize yakışır bir şekilde üç hafta boyunca kutlayalım. Ondan sonra zaten yeni sezon hazırlıkları başlayacak.''

Koç, protokolde bir gerginliğinin yaşandığının belirtilmesi üzerine, gerginliğin protokol tribününde değil, protokol tribününün yanında yaşandığını, ne olduğunu anlayamadıklarını söyledi.

ALEX'İN PERFORMANSI

''Alex'e ayrı bir parantez açmak ister misiniz?'' şeklindeki soruya ise Koç, şu yanıtı verdi:

''Alex'e her zaman ayrı bir parantez açılabilir. İnanılmaz bir sezon geçirdi bu sene. Yanılmıyorsam geldiğinden beri en iyi sezonu bu. Onun liderliğinde zaten orkestra gayet güzel çalıyor. Onu da tebrik etmek istiyorum, tüm futbolcularımı aynı şekilde tebrik etmek istiyorum. Burada Sivasspor yönetim kuruluna ve başkanına, Sivas'ın taraftarına ve halkına da ayrıca binlerce kez teşekkürler. Sadece bugün değil, ne zaman buraya gelirsek kendimizi evimizde hissediyoruz. Burası bana göre Kadıköy'ün Anadolu'su. Bir kez daha bunu gördük. Onlara da bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sezon Sivasspor'a da başarılar diliyorum.''

Fenerbahçe'nin 18 maçta 17 galibiyet serisi yakaladığının hatırlatılması üzerine de Koç, ''18'de 17'nin sırrı takım olmak, inanmak. Çünkü baktığınız zaman kağıt üzerinde futbolcularımız son derece iyi ve kaliteli futbolcular. Onları bir araya getirmek ve çarkı döndürmek biraz zaman aldı. Ama çark dönmeye başladığı zaman gördünüz neler olduğunu. Bugün nispeten geçmiş haftalara oranla daha az iyi oynadık. Ama bu gayet normal, şampiyonluk stresiyle çıkmışız buraya. O yüzden Aykut hocayı da tebrik ediyorum'' diye konuştu.

Teknik direktör Aykut Kocaman ile yollarına devam edip etmeyeceklerinin sorulması üzerine Koç, ''Bu da sorulacak soru değil, tabi ki Aykut hocayla yola devam edeceğiz ama biz burada şampiyonluğumuz için konuşuyoruz'' ifadesini kullandı.

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Abdullah Kiğılı, şampiyonluk nedeniyle çok mutlu olduğunu ifade ederek, ligin ikinci yarısında 17 maçta 16 galibiyet, 1 beraberlik elde ederek, inanılmaz bir rekor kırdıklarını belirtti.

Maçın ardından yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulunan Kiğılı ''Makus talihimizi yendik, çok mutluyum. İki sezon son maçlarda kaybettik. Düşünün ki son maçta kaybettikten sonra 1 sene sonra yine son hafta şampiyonluğu yakaladık. Bu büyük bir takım olmanın görüntüsüdür. Özellikle taraftarımızı kutluyorum. Başkan, taraftar, teknik direktör, malzemecisine kadar inanç içerisinde 17 maçı tamamladık. İnanılmaz bir rekor kırdık. Tüm camiaya hayırlı olsun'' ifadelerini kullandı.

''FORMALAR BİTTİ, YENİDEN BASKIYA GİRECEĞİZ''

Fenerbahçe taraftarının Fenerium ürünlerine gösterdiği ilgiye de değinen Abdullah Kiğılı, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bir haftadır Fenerium'da korkunç bir satış vardı. Formalar bitti, yeniden baskıya gireceğiz. 15'e yakın değişik slogan ürettik, tişörtler çıkacak. 8 haftalık süreçte, açılışa kadar inanılmaz bir süreç olacak. Son hafta büyük cirolar elde etti Fenerium. Böyle bir taleple karşılaşacağımızı ummuyorduk. Çok büyük bir taraftarımız var. Camiamıza hayırlı olsun.''