BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,73
ALTIN 2.391,63
HABER /  DÜNYA

Fenerbahçeli futbolcular taraftarla bir arada

Fenerbahçeli futbolcular Dirk Kuyt ve Mehmet Topuz, Fenercell’in düzenlediği imza gününde taraftarla bir araya geldi. <br/>İstanbul Ümraniye...

Abone ol

Fenerbahçeli futbolcular Dirk Kuyt ve Mehmet Topuz, Fenercell’in düzenlediği imza gününde taraftarla bir araya geldi.
İstanbul Ümraniye’de bir Alışveriş Merkezi’nde öğle saatlerinde başlayan etkinliğe imza ve resim almak için gelen sarı-lacivertli taraftarların yoğun ilgisi vardı.

“LİDER OLMAMIZ AVANTAJ AMA BİZ HEP ÖNÜMÜZE BAKMALIYIZ”
Ligde, ezeli rakibi Galatasaray’ın ise 9 puan önünde oldukları hatırlatılan Hollandalı futbolcu Kuyt, "Takımın durumu şu an çok iyi. Aynı zamanda benim de öyle. Biz her zaman önümüze bakmalıyız. Tabii ki azımsanılmayacak bir farkla lideriz. Ama geriye bakacak zamanımız yok. Önümüzdeki pazar önemli bir maçımız var. Daha sonra da Beşiktaş ile bir derbi oynayacağız. Her zaman önümüze bakarak yolumuza devam etmek istiyoruz" dedi.

“FENERBAHÇE’DE ŞAMPİYON OLMAK BENİM İÇİN ÖZEL OLACAK”
Kariyeri boyunca hiç şampiyonluk yaşamadığını belirten tecrübeli futbolcu Kuyt, "Sezon sonu şampiyonluk bizim için çok önemli. Fenerbahçe’de şampiyonluk kazanmak benim için çok güzel olacak. Ben kariyerim boyunca hep şampiyonluk, kupalar kazanmak istedim. Şu an şampiyonluk hakkında konuşmak kolay ancak daha ligin yarısına bile gelmedik. Bu yüzden önümüze bakmalıyız" ifadelerini kullandı.

“TAKIMIN ÜZERİNDE BASKI YOK”
Basın mensuplarının takımın üzerindeki baskı olup olmadığı ile ilgili soruya ise Kuyt, “Bu tür baskılarla başa çıkmaya biz alışığız. Fenerbahçe’de oynuyorsanız kupalar için, şampiyonluk için mücadele etmeniz normaldir. Takım, hocalar ve herkes bu pozisyonda olmayı, lider olmayı bekliyordu zaten. Birçok maç var oynayacağımız önümüzde. Bize düşen kupaları kazanmak için iyi çalışıp maçlara konsantre olmaktır” şeklinde cevap verdi.

"ERSUN YANAL TAKIMI İLK GÜNDEN BERİ BİR ARADA TUTTU"
Basın mensuplarının Ersun Yanal’ın takıma olan etkisi ile ilgili soruya da Kuyt, “Hocamızın çok iyi bir iş çıkardığını düşünüyorum. Sezonun başındaki durum onun için hiç kolay değildi. Avrupa’da oynayıp oynamayacağımız belli değildi. Takımı ilk günden beri bir arada tuttu. Kollektif oynayan bir takım oluşturmaya çalıştı. Avrupa’da olmamanın vermiş olduğu hayal kırıklığı takımı ve hocayı daha güçlü kıldığını düşünüyorum” cevabını verdi.

"TEDAVİM İÇİN YOĞUN ÇALIŞIYORUZ"
Medical Park Antalyaspor maçında sahada olmak istediğini belirten tecrübeli futbolcu Kuyt, “Sağlık ekibim bu hafta çok çalıştı. Tedavim için yoğun çalışıyoruz. Gün, gün ele alarak tedaviyi sürdürüyoruz. Umuyorum çok yakında takımla beraber çalışmalara katılacağım ve Antalya’da takımımla birlikte olurum” dedi.
Takım arkadaşı Meireles ve Alves’in Portekiz Milli Takımı ile Dünya Kupası’na katılmak için mücadele verdiğini hatırlatan Kuyt, “Takım arkadaşlarım olduğu için Portekiz’de Dünya Kupası’nda yer almasını istiyorum. Az önce Meireles’e mesaj attım. Ona en iyi dileklerimi ilettim. Dünya Kupası’nda olmalarını temenni ettim. Ona büyük şans diliyorum” diye sözlerini tamamladı.