BIST 10.159
DOLAR 32,19
EURO 35,11
ALTIN 2.473,23
HABER /  GÜNCEL

Ünlü Eros heykeline şeffaf kubbe

Londra'nın ünlü Eros heykeli Noel döneminde 'saldırıdan korunması' amacıyla, 9 metrelik şeffaf bir kar kubbesiyle kapatıldı.

Abone ol

Londra'nın ünlü Eros heykeli Noel döneminde 'saldırıdan korunması" amacıyla, 9 metrelik şeffaf bir kar kubbesiyle kapatıldı.

Westminister Belediyesi, başkentin merkezi sayılan Piccadilly Circus'taki ünlü heykelin, özellikle Noel önceki dönemde içkili şahısların saldırılarına hedef olduğunu kaydetti.

Dünyaca ünlü heykel PVC (Polivinil klorür) ile kaplandı ve şeffaf kubbenin içine, yapay kar tanelerini uçuşturacak vantilatörler yerleştirildi.

Eros heykeli ilkin 1937 yılında saldırıya hedef olmuş, heykele tırmanan bir şahıs Eros'un yayına zarar vermişti.

Daha yakın tarihlerdeyse Barcelona takımı taraftarları 2011'de Wembley'de Şampiyonlar Ligi kupasını elde etmenin sevincini kutlarken Eros'un yayını eğmişti.

Eros heykeli daha önceki yıllarda Noel dönemlerinde reklam panolarıyla kaplanıyordu.

Heykeli Ocak ayına kadar çevreleyecek olan geçici şeffaf kubbede ayrıca elektronik ekranlar da yer alacak ve yerel yönetimin Noel mesajlarının yanı sıra reklamlara da yer verilecek.

Yontucu Alfred Gilbert tarafından 1892'de yapılan Eros heykeli, VII. Shaftesbury Kontu Anthony Cooper'ın yoksullara yaptığı yardımların onurlandırılması amacıyla Piccadilly kavşağına yerleştirilmişti.