BIST 10.166
DOLAR 32,22
EURO 35,11
ALTIN 2.466,77
HABER /  DÜNYA

Bakan Çelik’ten kıdem tazminatı açıklaması

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı ile ilgili olarak, "İşçi için güvence olacak, işveren için de 15 yıl sonra k...

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı ile ilgili olarak, "İşçi için güvence olacak, işveren için de 15 yıl sonra karşılaşacağı kıdem tazminatı ödeme zorlukları neticesinde bazı işyerlerinde meydana gelen bazı işlemlerden işçi mağduriyetini dikkate aldığınızda, ondan işçiyi uzak tutmak için ortaya koyduğumuz bir çıkış yoludur" dedi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda kıdem tazminatı ile ilgili soruya cevap verdi.
Çelik, kıdem tazminatında sorunlar olduğunu belirterek, kıdem tazminatı ile ilgili görüşmeye başladıklarını ifade etti. Çelik, kıdem tazminatının bir havuz gibi düşünüldüğünü belirterek, "Böyle bir şey söz konusu değil. İşçinin hesabına yatacak olan bir hesaptan bahsediyoruz. Aylık çalışmanın neticesinde bireysel hesabına, fon hesabına yatacak bir meblağdan bahsediyoruz ve işçi için güvence olacak, işveren için de 15 yıl sonra karşılaşacağı kıdem tazminatı ödeme zorlukları neticesinde bazı işyerlerinde meydana gelen bazı işlemlerden işçi mağduriyetini dikkate aldığınızda, ondan işçiyi uzak tutmak için ortaya koyduğumuz bir çıkış yoludur" dedi.