BIST 11.063
DOLAR 32,19
EURO 35,03
ALTIN 2.503,11
HABER /  SPOR

Fenerbahçede Nouma vakası

Maç bitti ama sahada olanlar unutulacak gibi değil. Olay soğudukça Volkan'ın yaptığı hareketin utancı daha da büyüyor.

Abone ol

Galatasaray-Fenerbahçe maçındaki kavgaların başladığı anda, kapalı tribünden olayların içinde olmayan Volkan Demirel'e küfür gelmesi herkesi şaşırtmıştı. Olayın iç yüzü, dün yayıncı kuruluş Lig TV'nin o andaki görüntüleri yayınlamasıyla ortaya çıktı.

Volkan Demirel, kavgalar başladığı anda elini kasıklarına doğru götürüyor. Ardından Galatasaray taraftarına eliyle hareketler yapıyor.

Milli kalecinin dünkü idmana kasığındaki ağrı nedeniyle çıkmamasına ve bu hareketleri sonrasında kasığı ağrıyormuş gibi açma germe yapmasına karşın, en başta seyirciye yaptığı hareketler tribünde az daha bir facia yaratıyordu. Sabah gazetesi Volkan'ın bu hareketini uzmanlara sordu. İşte iki görüş:

UZMANLAR NE DİYOR?

'Amansız' oldular
Bana göre balık hasta değil, su kirli. Hep kazanmaya endeksli, yani maço bir kültürümüz var. Bunun geri yansıması olarak sporcular stres ve yük altında kalıyor. Kültürümüz gereği toplum olarak saldırganlığı körüklüyoruz. Bazı hocalarımız slogan olarak 'amansız'ı seçiyor. Böyle olunca, futbolcu başarı adına kendini kaybediyor. Yapmayacağı hareketler yapıyor. Bu olaylarla bindiğimiz dalı kesiyoruz. Ve bu futbolumuza zarar verir. Futbol paydaşları en kısa zamanda kaliteyi ortaya koymalı. Federasyon yaptırıma gitmek zorunda. Takımlar da psikologla değil mentorle çalışmalı. Çünkü mentor sporcuyu psikolojik yönden geliştirdikleri için teknik danışman rolündedirler.
Turgay Biçer (mentor)

2. Nouma vakası
Başarıyı elde edemeyeceğini anlayan futbolcular, fizik olarak yorgun oldukları için tepkilerini kontrol edemediler ve istenmeyen olaylar oldu. Lugano ve Sabri bu agresifliği her zaman yapıyor. Özellikle Galatasaray çok disiplinsiz bir takım. Sabri'nin maçın başında yan hakeme yaptığı hareketlerden bu net biçimde anlaşılıyor. Sonuç olarak Fenerbahçe de Galatasaray da bu yıl şampiyonluğa layık olmayan takımlar. Ben Federasyon ve Fenerbahçe'nin Volkan Demirel'e karşı ne tür bir yaptırım uygulayacağını merak ediyorum. Çünkü aynı hareketi Beşiktaş formasıyla yapan Pascal Nouma 6 ay ceza almıştı ve kulübü tarafından sözleşmesi fesh edilmişti. Federasyon ve kulüplerin ortak hareket edip oyunculara birlikte ceza vermesi gerekiyor. Bu sorun ancak böyle aşılır. Başka yolu olduğuna inanmıyorum.  Acar Baltaş (mentor)