BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe transfere doymuyor

Fenerbahçe, Emre Belözoğlu, Nihat Kahveci ve Yıldıray Baştürk'ün transferi için kulüpleriyle temasa başladı. Yönetimin üç oyuncudan ikisini mutlaka alacak.

Abone ol

Teknik Direktör Christoph Daum ile henüz sözleşme yenilemeyen Fenerbahçe Yönetimi buna rağmen transfer çalışmalarını gizlice yürüttüğü öğrenildi.
Alman hocanın sezon ortasında verdiği rapor doğrultusunda Nihat Kahveci, Emre Belözoğlu ve Yıldıray Baştürk üçlüsünden ikisini kadrosuna dahil etmek isteyen Sarı - Lacivertliler'in, bu oyuncuların kulüpleriyle temaslara hız verdiği ifade edildi.

Öncelikle Emre konusunda Inter Kulübü'ne resmi teklifini ileten Fenerbahçe Yönetimi, gelecek yanıta göre İtalya'ya çıkarma yapacak. Real Sociedad ve Hertha Berlin kulüpleriyle de bağlantıya geçen Sarı - Lacivertli yöneticiler nabız yoklarken, Nihat ve Yıldıray'ın Türkiye'ye gelmeye olumlu baktıkları kaydedildi.

Ödeme sıkıntısı

Fenerbahçe Yönetimini bu transferde en çok düşündüren olay ise futbolculara yapılacak ödemeler. Türkiye'ye göre İtalya, İspanya ve Almanya'da daha yüksek ücretlerle oynayan Emre, Yıldıray ve Nihat için takımdaki dengeleri bozmak istemeyen Sarı - Lacivertliler'in, bu oyunculara da Alex ve Anelka düzeyinde para önerdikleri belirtildi.
Bu arada Teknik Direktör Daum ile parasal konularda el sıkışıldığı ancak tek pürüzün ödeme koşullarında yaşandığı belirtildi.

Doyumsuz kutlama

Fenerbahçe, son olarak dün Faruk Ilgaz Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen gecede şampiyonluğu kutladı. Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerin yanı sıra futbol ve basketbol takımları teknik heyet ve oyuncularının da katıldığı gecede sıcak görüntüler yaşandı. Tesislerin arka kısmında yapılan havai fişek gösterileri nefes keserken, yöneticiler, teknik heyet ve futbolculara mini kupa hediye etti. Hooijdonk'a da hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi verildi. Hayat arkadaşı Angelica Camm ve minik bebekleri Cara Julie ile gelen Daum ailesi ilgi odağı oldu. Nobre, Aurelio ve Brezilya'ya giden Alex kutlamada yer almadı.

Rüştü'nün rengi belli!

Tecrübeli file bekçisi, Fenerbahçe'de mutlu olduğunu ve kalmak istediğini söyledi. Rüştü Reçber, "Sanırım durumum 30 Haziran'a kadar netleşir" açıklamasını yaptı

Sezon başında Barcelona'dan kiralık olarak alınan kaleci Rüştü Reçber, İspanya'ya geri dönmeye sıcak bakmıyor. Barcelona'nın hazırlık kampı kadrosuna dahil edilen tecrübeli file bekçisi, "Fenerbahçe'de mutluyum" diye konuştu.

30 Haziran'a kadar durumunun netleşeceğini söyleyen Rüştü, "Fenerbahçe'nin hedefleri hiçbir zaman bitmez. Yeni sezonda hedefimiz üçüncü kez şampiyon olmak, başarıya hasret kaldığımız Şampiyonlar Ligi'nde zirveye çıkmak. Tabii ki, orası kolay bir lig değil. Öncelikle hata yapmamamız ve de çok iyi mücadele etmemiz lazım. Bu nedenle zamana ihtiyaç var. Şu anda benim hedefim önümüzde oynayacağımız iki milli maça konsantre olmak" dedi.

Fenerbahçe Yönetimi, Teknik Direktör Daum'un verdiği rapor doğrultusunda Barcelona Kulübü'nden Rüştü hakkındaki kesin kararlarını öğrenecek. Başarılı kalecinin önümüzdeki sezon kiralanıp, kiralanmayacağı konusunda net yanıt isteyecek olan Sarı - Lacivertliler gelecek cevaba göre transfer pazarlığına oturacak.

Haber: Yalçın Türk
Kaynak: