BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Canaydın Hagi'nin biletini kesmiş

Galatasaray’da Denizlispor maçı sonrası istifa eden Hagi ile GS'li yönetim arasındaki iplerin FB ile oynanan Türkiye Kupası finalinde öncesi koptuğu ortaya çıktı.

Abone ol

HAGİ: Başkanım bu şartlarda artık burada çalışmam imkansız. Bu yüzden eşyalarımı toplayıp yarın sabah Romanya’ya dönüyorum. CANAYDIN: Hagi evladım eğer yarın gideceksen bugün akşam antrenmanına da çıkma. Hemen bu akşam Romanya’ya gidebilirsin.

Kayserispor maçı öncesi cep telefonu çalındığı için havaalanında Sarı-Kırmızılı takımı karşılamaya gelen taraftarlara Hagi’nin otobüsün kapısından sarkarak, “Cep telefonumu çaldınız. Hepiniz hırsızsınız.” sözleri Rumen teknik adamın Sarı-Kırmızılı takımla yollarının ayrılmasının başlangıcı oldu.

Hagi’nin Kayseri’de ‘hepiniz hırsızsınız’ sözleri Kayserispor Taraftarlar Derneği eski Başkanı Mehmet İncealan’ı harekete geçirdi. Kayseri halkına hakaret edildiği gerekçesiyle Mehmet İncealan, Rumen teknik adama 5 bin YTL tutarında tazminat davası açtı. Kısa bir süre sonra mahkeme celbinin Florya Metin Oktay Tesisleri’ne gelmesi Hagi’yi telaşlandırdı. Futbolculuğu döneminde hakem Erol Ersoy ile mahkemelik olan Hagi, yeni bir davanın daha açılmasına sinirlenerek soluğu Mecidiyeköy’deki kulüp binasında aldı.

Başkan Özhan Canaydın’ın odasına telaşlı bir şekilde giren Rumen teknik adam, elindeki mahkeme celbini masaya koyarak, “Bu şartlarda artık çalışmam mümkün değil. Bu işlerle uğraşmaktan yoruldum. Bugün akşam antrenmanına çıkıyorum. Sabah da eşyalarımı toplayıp, Romanya’ya dönüyorum.” restini çekti. Hagi’nin restine restle karşılık veren Başkan Canaydın, “Bak Hagi, eğer yarın sabah gideceksen akşam antrenmanına da çıkma. Hemen eşyalarını topla ve Romanya’ya git. Fenerbahçe ile oynayacağımız final maçında da takımın başında olma.” diyerek sert tepki gösterdi.

Başkan Canaydın’dan böyle bir karşılık beklemeyen Hagi, düşünceli bir tavırla Florya Tesisleri’nin yolunu tuttu. Sarı-Kırmızılı takımla akşam antrenmanına çıkan genç teknik adam, daha sonra Yeşilköy’deki evine giderek, Başkan Canaydın’la yaptığı konuşmayı düşünmeye başladı. Romanya’daki dostlarına telefonla ulaşan Hagi, başta menajeri Popescu olmak üzere birçok dostundan Galatasaray’dan ayrılma fikrine destek aradı. Fakat bu fikrinin yanlış olduğu söylenince, Hagi, sezon sonuna kadar Sarı-Kırmızılı takımda kalmaya karar verdi.

Başkan Canaydın, Hagi yanından ayrılır ayrılmaz hemen Kayseri’deki tanıdıklarını devreye sokarak, mahkeme kararının geri alınmasını sağladı. O dönemlerde ‘7 maçta 21 puan’ parolasıyla teknik heyet ve oyunculara moral vermek için günün büyük bir bölümünü Florya Tesisleri’nde geçiren Canaydın, bu müjdeli haberi Hagi’ye verdi. Rumen teknik adam ise bu jest karşılığında Canaydın’a bir teşekkür etmeyi bile çok gördü. Hagi’nin bu tavrına çok bozulan Canaydın, ilk kez sezon sonunda Rumen teknik adamı göndermeyi kafasına koydu.

Hagi’yi kafasında bitiren Canaydın, onun yerine teknik adam aramak için araştırmalara bile başladı. Canaydın’ın ilk adayı Olimpik Lyon’u şampiyon yapan Le Guen’di. Listenin ikinci sırasında ise Hollandalı genç teknik adam Ronald Koeman vardı. Le Guen’in çok yüksek ücret istemesi Koeman’ın ise futbol dışındaki işlere kafa yorması bu alternatifleri başlamadan bitirdi. Sarı-Kırmızılı yönetimin son adayı ise Eric Gerets’ti. Almanya’nın Wolfsburg takımını çalıştıran Belçikalı teknik adam, Galatasaray’dan aldığı teklife olumlu cevap verdi. Böylece Özhan Canaydın, daha Hagi gitmeden yerine getireceği teknik adamla bile anlaştı.

Başkan Canaydın, Hagi’ye nasıl yol vereceğini düşünürken, Rumen teknik adamın 4-0’lık Denizlispor galibiyeti sonrası istifa etmesi Sarı-Kırmızılı yönetime rahat bir nefes aldırdı.

‘Daha nasıl arkanda duracağım’

Galatasaray Başkanı Özhan Canaydın, Hagi’nin 1-0’lık Fenerbahçe maçından sonra yaptığı, “Yönetim benim arkamda olduğunu söylüyor. Arkamda nasıl durduklarını yakın zamanda göreceğiz.” sözleri Canaydın’ı iyice sinirlendirdi. Başkan Canaydın, yakın çevresine yaptığı açıklamada, “Ben bir ay içinde oyunculara ve teknik heyete 10 milyon dolar para dağıttım. Gece gündüz Florya Tesisleri’ne giderek, onlarla haftada en az üç kez yemek yedim. Bütün dertleriyle yakından ilgilendim. Hagi’yi desteklemek için daha ne yapabilirdim. Bir başkan bundan başka ne yapabilir.” diyerek Hagi’ye olan kızgınlığını dile getirdi.

Haber: Hacı Hasdemir
Kaynak: