BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.407,15
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe tam gaz!

Fenerbahçe ve Beşiktaş TKBL'nin 20. haftasının kapanış maçında karşı karşıya geldi.

Abone ol

SALON: Caferağa Spor Salonu
HAKEMLER: Rüştü Nuran – Kaan Büyükçil – Semih Vural

FENERBAHÇE (71): Zane Tamane (3 ribaund), Birsel Vardarlı 2 (5 asist), Esmeral Tunçluer 2 (2 asist), Kübra Sihaydemir, Nevriye Yılmaz 6 (5 ribaund- 2 asist), Penny Taylor 21 (9 ribaund- 3 asist), Ivana Matovic 16 (3 ribaund- 2 asist), Nevin Nevlin 6 (9 ribaund), Angel Mc Coughtry 18 (4 ribaund- 2 asist),

BEŞİKTAŞ (65): Candice Wiggins 11 (4 ribaund- 1 asist), Esra Şencebe 7 (3 ribaund), Daliborka Jokic 2, Nihan Anaz 3 (2 ribaund), İlsu Darıcıoğlu (3 ribaund), Yasemin Horasan 12 (5 ribaund- 3 asist), Korel Engin (5 ribaund), Courtney Vandersloot 14 (1 ribaund- 7 asist), Ebony Hoffman 12 (8 ribaund- 1 asist)

1.PERİYOT: 18-16
2.PERİYOT: 17-19
3.PERİYOT: 15-6
4.PERİYOT: 21-24

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki (TKBL) derbi karşılaşmasında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 71-65 yendi.

Karşılaşmaya Yasemin Horasan ve Hoffman'ın sayılarıyla iyi başlayan Beşiktaş, 5. dakikayı 12-9 önde geçmesine karşın, bu temposunu sürdüremedi. McCoughtry ve Nevin Nevlin'le bulduğu basketlerle üstünlüğü ele alan Fenerbahçe, ilk periyotu 18-16 önde bitirdi.

İkinci periyotun ilk bölümünde de Beşiktaş iyi bir oyun ortaya koydu ve özellikle Vandersloot'un sayılarıyla 15. dakikada 6 sayılık farka ulaştı (21-27). Taylor ve Matovic'le kazanılan sayılarla farkın açılmasının önüne geçen Fenerbahçe, oyunda dengeyi kurdu ve devre 35-35 eşitlikle tamamlandı.

İkinci yarıda Fenerbahçe, yaptığı iyi savunmayla Beşiktaş'ın skor üretmesini oldukça zorlaştırdı ve McCoughtry-Taylor ikilisiyle siyah-beyazlılar karşısında etkili oldu. Beşiktaş'ın yalnızca 6 saylı bulabildiği bu çeyreği Fenerbahçe, 9 sayı farkla 50-41 üstün tamamladı.

Son çeyreğe 6-0'lık bir seriyle başlayan Beşiktaş, Vandersloot ve Esra'nın dış atışlardan bulduğu basketlerle 33. dakikada farkı 1 sayıya kadar düşürdü (54-53). Matovic ve McCoughtry'nin basketlerine, Yasemin ve Wiggins'le karşılık veren siyah-beyazlılar, Taylor'un da devreye girmesiyle mücadelenin gerisinde kaldı. Fenerbahçe, oldukça çekişmeli geçen maçtan 71-65 galip ayrıldı.

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'ndeki (TKBL) derbi müsabakasında Fenerbahçe, Beşiktaş'ı 71-65 yenerken, maç fazlasıyla lider durumdaki Galatasaray'dan da koltuğu tekrar devraldı.

Ligin son sıralarında yer alan ve düşme hattından kurtulma mücadelesi veren Beşiktaş'a karşı oldukça zorlu bir karşılaşma oynayan Fenerbahçe, yıldız oyuncularından Penny Taylor'un 21, Angel McCoughtry'nin 18 ve Ivana Matovic'in 16 sayılık performanslarıyla sonuca gitmeyi başardı.

MATOVİC ŞUT ÇEKTİ!

Ligin 20. haftası geride kalırken, sarı-lacivertliler, 37 puan ve averajla Galatasaray'ın önünde liderliğini sürdürdü.

Öte yandan, karşılaşmanın ikinci yarısında, sarı-lacivertli oyuncu Matovic'in topu ayağıyla Beşiktaş bench'ine doğru vurması, kısa süreli gerginliğe neden oldu. Siyah-beyazlı oyuncular ve teknik heyet buna tepki gösterirken, araya giren hakemler ortamı yatıştırdı.

BEŞİKTAŞ'IN SERİSİ BİTTİ

TKBL'de düşe hattından kurtulmaya çalışan Beşiktaş'ın Fenerbahçe karşısında aldığı yenilgi, 4 maçlık galibiyet serisinin de sonlanmasına neden oldu.

Siyah-beyazlılar; Kayseri KASKİ, Samsun Basketbol, Botaş ve Tarsus Belediyesi galibiyetlerinin ardından, Fenerbahçe'ye karşı mağlup olmaktan kurtulamadı.

MAÇA ARA VERİLDİ!

Karşılaşma, Fenerbahçe taraftarlarının sahaya yabancı madde atması ve küfürlü tezahürat yapması nedeniyle bitime 1 dakika kala durduruldu.

İkinci yarıda 3 ayrı zamanda sahaya rulo konfeti atılması nedeniyle 2 kez uyarı anonsları yapılırken, bitime 1 dakika kala bu kez küfürlü tezahürat yapılması üzerine, karşılaşmanın başhakemi Rüştü Nuran, oyunu durdurdu ve soyunma odasına gitti.

Sakinleştirme çabalarına karşın küfürlü tezahüratlar verilen arada da devam etti ve saha kenarında bekleyen Beşiktaş takımı da soyunma odasının yolunu tuttu.

Anonslarla, durumun devam etmesi halinde salonun boşaltılacağı taraftarlara duyuruldu ve 15 dakikalık bir duraklamanın ardından müsabaka tekrar başladı.