BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,85
ALTIN 2.428,80
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Disiplinsiz CHP'liler bundan sonra yandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tüzük kurultayı sonrası kurmaylarına seslendi

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 26 ve 27 Şubat'ta yapılan ve partililer arasında arbedelere neden olan tüzük kurultayı sonrası kurmaylarını son kez uyardı.

''Örgüt demek kendi içinde kavgalı bir görüntü vermemek demektir. Böyle bir görüntüye artık izin verilmeyecektir. Herkes söyleyeceğini söyledi. Onlar geride kaldı. Yeni bir anlayışla yola çıkıyoruz artık."

Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM grup toplantısında gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Konuşmasının başında sesinin kısık olması nedeniyle dinleyicilerden özür dileyen ve art arda iki kurultay gerçekleştirdiklerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, ''Kurultayımızın görkemli geçmesi, verdiğimiz mesajlar en başta sayın Başbakan'ı rahatsız etmiş. Buradan söylüyorum; Sayın Başbakan daha sen çok rahatsız olacaksın. Hiç endişelenme'' ifadesini kullandı.

CHP'nin Türkiye'ye seçim meydanlarında bir değişim sözü verdiğini, ülkeni çağdaşlaşmasın, aydınlanmasının, hukukun üstün kılınmasının CHP'nin ideali olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, 26 Şubat Pazar günü partinin tarihine ve geleneklerine uygun bir kurultay sonucunda tüzüğü değiştirdiklerini anlattı.

DİSİPLİN UYARISI

Türk siyasal tarihinde gelmiş geçmiş en demokratik tüzüğe artık CHP'nin sahip olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, bu tarihi değişime katkı veren CHP örgütüne teşekkür etti. CHP örgütünün sağduyunun ve olduğunu gösterdiğini, artık demokrasi ve özgürlüğün CHP'de olacağını belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Disiplin örgütlerin işidir. Örgüt demek disiplinli ses çıkarmak demektir. Örgüt demek kendi içinde kavgalı bir görüntü vermemek demektir. Böyle bir görüntüye artık izin verilmeyecektir. Herkes söyleyeceğini söyledi. Onlar geride kaldı. Yeni bir anlayışla yola çıkıyoruz artık. Halka umut, güven vermemiz lazım. Bunun yolu ortak söylem geliştirmektedir. Ortak söylem geliştireceğiz. Hiç meraklanmayın, Parti Meclisimiz çalışıyor, milletvekillerimiz çalışıyor. AKP'nin hayal bile edemeyeceği alanlara biz giriyoruz. Suriye'de sorunlar çıktı. Suriye'de çıkan sorunlar ekonomimizi nasıl etkiledi diye AKP merak etmez ama CHP merak eder. Onların eli uzun. Ne yaptıklarını onlar biliyorlar. Biz halkı düşünüyoruz. Mardin'deki, Urfa'daki, Hakkari'deki vatandaşlarımızı düşünüyoruz. Şırnak'taki Antep'teki sanayiciyi, esnafı düşünüyoruz. Suriye krizi size nasıl yansıdı diye. Bunu soran biziz, merak eden, raporlayan TBMM gündemine getiren de biziz. AKP değildir.''