BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Şike davasında gözden kaçan diyalog

Şike davasına bakan mahkeme başkanı Mehmet Ekinci ile sanık avukatı arasındaki diyalog herkesi güldürdü...

Abone ol

Şike davası hakimi Mehmet Ekinci, eski hocası ve sanık avukatı Prof. Dr. Erdener Yurtcan'a söylediği bu sözler Şike davasına damgasını vurdu:

"Hocam, size elbette söz vereceğim ama lütfen kısa bir konuşma yapın. Siz şu anda içinizden 'Başkan bana çektiriyor' diyorsunuzdur, fakat ben sizin öğrencinizdim, siz de bize okulda az çektirmediniz!

Cumhuriyet gazetesi, şike davasında dikkatlerden kaçan bu ilginç diyaloğu bugünkü spor sayfasına taşıdı.

"Sorgu sırası sanık Sami Dinç'e geldiğinde, mahkeme başkanı Mehmet Ekinci, onun avukatına söz vermeyeceğini söyledi ve ekledi: "Kendisi zaten avukat." O anda bir avukat ayağa kalktı. Bu kişi Prof. Dr. Erdener Yurtcan'dı. Herkesin saygı duyduğu, hem hocaların hocası, hem de salonun en kıdemlisi. Başkan Ekinci, Erdener Hoca'ya döndü, "Hocam, size elbette söz vereceğim ama lütfen kısa bir konuşma yapın" dedi ve "Siz şu anda içinizden 'Başkan bana çektiriyor' diyorsunuzdur, fakat ben sizin öğrencinizdim, siz de bize okulda az çektirmediniz!" ifadelerini kullandı. Salon kahkahadan inledi.

Erdener Hoca bunu gayet sakin karşıladı ve yerine oturdu. Ardından söz hakkı alan Yurtcan konuşmaya şöyle girdi:

"Hocaların öğrencilere okulda çektirmeleri de ileriki zamanlarda iyi sonuçlar verir. Bakın siz de çok başarılı bir mahkeme başkanı olarak ülkeye hizmet ediyorsunuz."