BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Böbrek hastasına tahliye yok!

Terör örgütü DHKP/C üyesi oldukları iddiasıyla tutuklu yargılanan sanıklardan Yasemin Karadağ'ın böbrek hastası olduğu gerekesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi

Abone ol

Terör örgütü DHKP/C üyesi oldukları iddiasıyla tutuklu yargılanan sanıklardan Yasemin Karadağ'ın böbrek hastası olduğu gerekesiyle yaptığı tahliye talebi reddedildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Yasemin Karadağ ve Pembe Özlem Olgun ile tutuksuz sanıklar Emel Keleş, Çiğdem Yakşi ve Gazi Nefes katıldı.

Duruşmada söz alan Yasemin Karadağ, ciddi sağlık sorunları yaşadığını ve cezaevinde bulunmasından dolayı hastalığının boyutunun arttığını öne sürerek, tahliyesini istedi.

Karadağ'ın avukatlarından Taylan Tanay da müvekkilinin ağır böbrek hastası olduğunu ve sağlık durumuna ilişkin rahatsızlığının ciddi boyutlara ulaştığını raporlarla sunduklarını ifade ederek, mahkemenin bu sağlık sorunları nedeniyle müvekkilinin tahliyesine karar vermesi gerektiğini söyledi.

Karadağ'ın tutuklu olarak yargılanmasının bu dosyaya herhangi bir yenilik katmayacağını dile getiren Tanay, mahkemenin Adli Tıp Kurumundan rapor almadan da müvekkilinin tahliyesine karar verebileceğini kaydetti.

Duruşmada görüşünü açıklayan cumhuriyet savcısı ise Karadağ'ın sağlık durumuyla ilgili Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesine karar verilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, Karadağ'ın en kısa sürede, en yakın eğitim ve araştırma hastanesine sevk edilerek, buradan verilecek sağlık kurulu raporunun, Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kuruluna gönderilmesine karar verdi. Yazılan müzekkerelerin sonucunun faks veya UYAP yoluyla takibinin sağlanarak en kısa zamanda yerine getirilmesini karara bağlayan mahkeme heyeti, bu konuda ihmali görülenler hakkında yasal işlem yapılacağının bildirilmesini kararlaştırdı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı erteledi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, sanıkların "silahlı terör örgütü kurmak", "üye olmak" ve "propagandasını yapmak" suçlarından 8,5 ile 45 yıl arasında çeşitli hapis cezalarına çarptırılmaları isteniyor.

Bu arada, duruşma öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplanan bir grup, Yasemin Karadağ'ın serbest bırakılmasını istedi.