BIST 9.973
DOLAR 32,38
EURO 34,73
ALTIN 2.427,98
HABER /  SPOR

Fenerbahçe sevdası dava açtırdı

İzmirli bir avukat, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın verdiği sözleri tutmadığı için tazminat davası açtı.

Abone ol İzmirli bir avukat, Fenerbahçe Kulübü Başkanı'nın verdiği sözleri tutmadığı, iç huzurunu kaçırdığı ve ruhi ıstıraplar çekmesine neden olduğu iddiasıyla Aziz Yıldırım aleyhine bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Doğduğu günden bu yana Fenerbahçe sevgisiyle yaşadığını savunan İzmirli avukat, verdiği sözleri tutmayarak, iç huzuru ve manevi bütünlüğünün bozulmasının yanında bedeni ve ruhi ıstıraplar çekmesine neden olduğu iddiasıyla Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım aleyhine bin YTL'lik manevi tazminat davası açtı.

Avukat Mehmet Ali Tunçay, İzmir Nöbetçi Sulh Mahkemesi Hakimliğine verdiği dava dilekçesinde, bin YTL'lik manevi tazminatın yanında, mahkemenin takdirine göre davalıyı kınayan bir karar alınarak, bunun basın yoluyla ilan edilmesini de talep etti.

Tunçay, 1948 yılında doğduğunu, o günden bu yana Fenerbahçe sevgisi ile yaşadığını ve hayata tutunmaya çalıştığını belirtti.

Mutluluğunun yüzde 25'inin Fenerbahçe'nin başarılarından kaynaklandığını kaydeden Tunçay, arabasının plakasından pijaması, terliği, kravat ve rozetlerine, parfümleri ve şampuanına kadar birçok eşyasının takımın sarı-lacivert renkleri, isim ve logosunu taşıdığını bildirdi.

Avukat Tunçay, 2006-2007 sezonu başında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Yıldırım'ın medyaya ve taraftarlara yaptığı açıklamada, “100. yılımızda hedeflerimiz büyüktür. Fenerbahçe'yi dünya takımı yapacağız. Avrupa kupalarından birinde şampiyon olup, Avrupa kupasını alacağız. Lig ve Türkiye kupası şampiyonu olacağız. Dünya çapında futbolcular alacağız” dediğini ifade ederek, taraftarların da bu sözlere güvenip kombine biletler aldıklarını, yüksek başarı beklentisi içine girdiklerini savundu.

Bu sezon itibariyle kulübün yeterli ekonomik olanaklara sahip olmasına rağmen gerekli futbolcu transferlerini yapmadığını, bu sebeple Şampiyonlar Ligi'nden elendiğini, Süper Lig'de de bu kadro ile şampiyonluğunun zor göründüğünü iddia eden Tunçay, alınan yabancı futbolcuların taraftarın beklediği kalitede bulunmadığını ileri sürdü.
Herkesin söylediği sözlere dikkat etmesi, düşünerek konuşması gerektiğini savunan Tunçay, “Halk koyun, Türkiye ise muz cumhuriyeti değildir” dedi.

"NEDEN HELVA YAPILMIYOR?"

Türkiye'nin en büyük spor kulübünün Fenerbahçe olduğunu savunan Mehmet Ali Tunçay, “En güzel stadı, en büyük taraftarı olan, bütçesi en güçlü olan Fenerbahçe'dir. Ayrıca madem ki Fenerbahçe'nin unu, yağı ve şekeri olduğuna göre, neden helva yapılmadığını sormak hakkımızdır” dedi.

Tunçay, amacının, Fenerbahçe'ye zarar vermek değil, aksine takımın Avrupa'da bir kupa kaldırmasını temin etmek, yönetimi baskı altına almak ve motivasyonunu sağlamak olduğunu kaydetti.

Mehmet Ali Tunçay, takımın geçen yıl şampiyonluğu kaybetmesi, bu yıl da Avrupa kupalarından erken elenmesinin, bütün taraftarları olduğu gibi kendisini de derinden etkilediğini belirterek, "Yaşama sevincim azalmış, bedeni ve ruhi ıstıraplar yaşamama neden olmuş, iç huzurum ve manevi bütünlüğüm bozulmuştur. Uğradığım bu manevi zararların karşılanması ve Türk toplumunun silkinip kendine gelmesi, bazı konularda uyanması için örnek olmak amacıyla bu davayı açıyorum" diye konuştu.

"ZİCO İLE BİRLİKTE GÖREVİNDEN AYRILMALI"

Davalının artık takıma yarardan çok zarar verdiğini anlaması, getirdiği Zico ile birlikte görevinden ayrılması gerektiğini savunan Tunçay, Fenerbahçe'nin Avrupa kupalarından elenmesine sebep olan sorumluların Yıldırım ve Zico olduğunu, futbolcuların kusurunun bulunmadığını iddia etti.

Tunçay, açtığı davayı, TC Anayasasının “kimseye işkence yapılamayacağına” ilişkin 17. maddesi ile “mağdur olan davacı hakimden saldırı tehlikesinin önlenmesini, sürmekte olan saldırıya son verilmesini' isteyebileceğine ilişkin Türk Medeni Kanunu'nun 25. maddesine dayandırdı.

Sergilenen yanlış yönetim şekli ve alınan kararların kendisi için bir işkence, manevi bir saldırı olduğunu öne süren Tunçay, Fenerbahçe'nin Turkcell Süper Ligi'nde de şampiyon olamaması halinde davalı hakkında dolandırıcılık suçlamasıyla İstanbul Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunma hakkını saklı tuttuğunu bildirdi.