BIST 10.159
DOLAR 32,16
EURO 35,04
ALTIN 2.474,39
HABER /  GÜNCEL

Babacanın gündemi yoğun

Babacan, yarından itibaren iki gün süreyle Avrupa Parlamentosunda (AP) yoğun temaslarda bulunacak.

Abone ol

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, yarından itibaren iki gün süreyle Avrupa Parlamentosunda (AP) yoğun temaslarda bulunacak.

Türkiye ve AB arasında sürdürülen tam üyelik müzakerelerinin öncelikle ele alınacağı temaslarda, Kıbrıs konusundaki son gelişmelerin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Babacan, yarınki temaslarına, AP’de Grup ve Komisyon Başkanları ve Türkiye’yle ilgili üyelerle öğle çalışma yemeğinde bir araya gelerek başlayacak.

Devlet Bakanı Babacan, daha sonra sırasıyla Yeşiller Grubu Eşbaşkanı Daniel Cohn-Bendit, Genişleme ve Aday Ülkelerden Sorumlu AP Başkan Yardımcısı Miguel Angel Martinez Martinez ile ayrı ayrı görüşecek.

Babacan, Sosyalist Grup Başkanı Martin Schulz ile yapacağı görüşmeden sonra, AP’de bir basın toplantısı düzenleyecek.

Başmüzakereci Babacan, Liberal Grup Başkanı Graham Watson ile görüştükten sonra, Türkiye’ye yakın ve Türk kökenli AP üyeleriyle akşam çalışma yemeğinde bir araya gelecek.

Babacan, 15 mart perşembe günü Strasbourg’daki TBMM Heyetiyle kahvaltı yapacak ve daha sonra Türkiye-AB KPK Eşbaşkanı Joost Lagendijk ile görüşecek.

AP Başkanı Hans-Gert Poettering’e nezaket ziyaretinde bulunacak Babacan, son olarak AP’de en fazla sandalyeye sahip Avrupa Halk Partisi-Avrupa Demokratları Grubu Başkanı Joseph Daul ile bir araya gelecek.