BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,94
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe sahasında üç puan peşinde

Fenerbahçe bu gece UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda Borussia Mönchengladbach takımıyla kendi sahasında karşılaşacak.

Abone ol

UEFA Avrupa Ligi (C) Grubu'nda bu gece Borussia Mönchengladbach takımıyla kendi sahasında karşılaşacak olan Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 88. iç saha maçına çıkacak.

Sarı-Lacivertliler, bugüne dek kendi sahasında yaptığı 87 Avrupa kupası maçında, 41 galibiyet, 18 beraberlik ve 28 yenilgi aldı.

Kadıköy'de rakip fileleri toplam 130 kez havalandıran sarı-lacivertli takım, kalesinde 102 gol gördü.

Fenerbahçe, Aykut Kocaman'ın teknik direktörlüğünde Kadıköy'de çıktığı 6 maçta 1 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 yenilgi aldı.

Grupta 8 Kasım 2012 tarihinde AEL Limassol'u 2-0 mağlup eden sarı-lacivertliler, Kocaman döneminde Avrupa'da ilk iç saha galibiyetini aldı.

Fenerbahçe, B.Mönchengladbach'ı mağlup edip ilk kez bir Alman takımını taraftarı önünde yenmek istiyor.

Alman ekipleriyle Avrupa kupalarında İstanbul'da yaptığı 5 maçta da galip gelemeyen Sarı-Lacivertliler, bugünkü maçta kazanarak, ''siftah'' yapmayı hedefliyor.

Fenerbahçe, İstanbul'da Alman takımlarıyla yaptığı 5 maçta 3 yenilgi, 2 beraberlik aldı.

Fenerbahçe, Avrupa arenasında Alman takımlarına karşı oynadığı maçlarda ilk ve tek galibiyetini bu sezon deplasmanda oynadığı Borussia Mönchengladbach maçında aldı.

Alman temsilcileriyle Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası, UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Kupası organizasyonlarında olmak üzere toplam 10 kez karşı karşıya gelen Fenerbahçe, 7 maçta yenildi, 2 beraberlik ve 1 galibiyet elde etti.

Alman ekiplerin filelerine toplam 12 gol atan sarı-lacivertliler, kalesinde ise 21 gol gördü.