BIST 10.046
DOLAR 32,29
EURO 34,65
ALTIN 2.409,24
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Haysiyetsiz sözüne dava yağacak

AK Partili vekiller MHP Milletvekili Lütfü Türkkan'a dava açıyor!

Abone ol

İNTERNETHABER-ÖZEL

Büyükşehir Yasası'nın görüşüldüğü günlerde Meclis Genel Kurulu'nda özellikle AK Parti ve MHP milletvekilleri arasında kavgaya varan tartışmalar yaşandı. MHP yasanın çıkmaması için çok uğraştı ama yasa çıktı. Yasanın tartışıldığı o günlerde MHP Milletvekili Lütfü Türkkan sinirlenerek kürsüden AK Parti grubuna “Biraz namus, biraz onur, biraz haysiyet, biraz şeref varsa bu ihanet yasasının karşısına dikilirsiniz. Onursuzlukla mücadele etmek zordur” demişti. Şimdi AK Partili vekiller bu sözlere karşılık Türkkan'a dava açmaya hazırlanıyorlar.

AK Parti Grubu aslında bu davanın sinyallerini o zaman vermişlerdi. AK Parti TBMM Grup Başkanlığı'ndan yaptıkları yazılı açıklamada:

''MHP milletvekilleri; son günlerde Meclis çalışmalarını şiddet kullanarak despotik ve hukuk dışı bir yöntemle engellemeye ve bloke etmeye çalışmaktadır. Salı ve Çarşamba günü yapılan birleşimlerde Meclis Başkanlık Divanı'nı ablukaya alarak, kürsüyü işgal ederek Meclis'i çalıştırmamak, millet iradesinin tahakkukunu engellemek için her yolu denemişlerdir.
MHP, TBMM'yi ve millet iradesini fiilen fonksiyonsuz bırakmaya çalışmaktadır. Meclis Genel Kurulu'nda görüşülmekte olan Büyükşehir Yasasını gerekçe göstererek uyguladıkları bu şiddet politikası, MHP'nin samimiyetsizliğinin ve tutarsızlığının bir göstergesidir.
Büyükşehir Yasası bir şehirleşme projesidir ve ülkenin en ücra köşelerine hizmet götürülmesini amaçlamaktadır.
Bu yasa ülkemizin üniter yapısını, birlik ve beraberliğini daha da güçlendirecek düzenlemeler içermektedir. Bu yasa ile hizmet vatandaşlarımızın ayağına götürülecektir.
Bugün Türkiye, MHP'nin iktidar ortağı olduğu 2002 yılından çok daha güçlüdür, çok daha saygındır. Üniter yapımız, birlik ve beraberliğimiz çok daha sağlamdır.
AK Parti Grubu, milletimizin bizlere verdiği millete hizmet etme görevini yerine getirecek, millet iradesini TBMM'de temsil edecek ve TBMM'yi bütün tahriklere rağmen çalıştıracaktır.
Ayrıca, bu şahısla ilgili olarak da hukuki girişimlerimiz tüm arkadaşlarımızca yerine getirilecektir.'' ifadeleri yer alıyordu.