BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,96
ALTIN 2.426,89
HABER /  SPOR  /  TRABZONSPOR

Fenerbahçe maçında kale genç Uğurcan'ın

Spor Toto Süper Lig'in 13. haftasında oynanacak Fenerbahçe maçıyla bu sezon Süper Lig’de ilk kez forma giyecek olan Trabzonspor'un 22 yaşındaki kalecisi Uğurcan Çakır, Ekim ayında Fransa ile oynanan U21 maçına damga vurmuştu.

Abone ol

Trabzonspor'da Onur Kıvrak'ın kadro dışı kalmasıyla beraber gözler kaleye çevrildi. Esteban da formda olmasına rağmen teknik direktör Ünal Karaman'ın tercihini 22 yaşındaki Uğurcan Çakır'dan yana kullanması bekleniyor.

Karaman, kaleci antrenöründen Uğurcan'ı maça motive etmesini isterken, "Baskı hissetmesin, elinizden geldiğince rahatlatın" talimatı verdi.

Sabah'tan Taner Karaman'ın haberine göre; Bu sezon Süper Lig'de hiç forma giymeyen, sadece kupada Bugsaş'a karşı oynayan 22'lik Uğurcan, Ekim ayında Fransa karşısında rekor bir performans ortaya koymuştu. Türkiye U21 Milli Takımı maçı 1-0 kaybetmesine rağmen kalesine isabet eden 15 şutun 12'sini kurtarmıştı. Geçen sezon ise forma giydiği 6 Süper Lig maçında 12 gol yemişti.

8 FARKLI HOCA İLE ÇALIŞTI
Uğurcan Çakır henüz 22 yaşında olmasına rağmen kariyerinde 8 farklı teknik adamla antrenmana çıktı. Genç file bekçisi, Ünal Karaman öncesinde Rıza Çalımbay, Ersun Yanal, Şota, Sadi Tekelioğlu, Sebahattin Akbayrak, Hüsnü Özkara ve Sinan Akçay ile çalıştı.