BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,12
ALTIN 2.308,97
HABER /  GÜNCEL

Alper Taşdelen aslen nereli eşi Kezban Taşdelen ve çocukları kimdir?

Alper Taşdelen CHP'nin yerel seçimleri için Çankaya adayı oldu. Peki Alper Taşdelen kimdir, aslen nereli, kaç yaşındadır? Aslen Ankara Çankayalı olan Alper Taşdelen 1974 yılında doğmuştur. Asıl mesleği uluslararası ilişki olan Alper Taşdelen Kezban Taşdelen ile evlidir. Çiftin iki çocuğu vardır.

Abone ol

Siyasetin sevilen isimlerinden biri olan Alper Taşdelen aslen Çankayalıdır ve asıl mesleği uluslararası ilişkidir. 1974 yılında doğan Alper Taşdelen'in  dış politika ve siyaset alanlarında gazete ve dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır. Kezban Taşdelen ile evli olan Alper Taşdelen'in iki çocuğu vardır. 

ALPER TAŞDELEN KİMDİR: Ankara Çankaya’da doğdu. Çankaya İlkokulu ve TED Ankara Koleji’ni bitirdim. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. ABD’de Columbia Üniversitesi’nde Uluslararası İlişkiler dalında yüksek lisans yaptı.

New York eski Belediye Başkanı David Dinkins’tan “Çağdaş Belediyecilik ve Kent Yönetimi” dersi alarak, ders tezini “Kent Kalkınmasında Çağdaş Belediyeciliğin Rolü” konusunda yazdı.

1996’da Sosyalist Enternasyonel’in 20. Kongresi’ne “en genç delege” olarak Erdal İnönü ve Deniz Baykal ile birlikte CHP delegesi olarak katıldı.


Asıl mesleği uluslararası ilişki olan Alper Taşdelen Kezban Taşdelen ile evlidir. Çiftin iki çocuğu vardır.

Kanal D’de diplomasi ve siyaset muhabiri olarak iki yıl “gazetecilik” yaptı.Başbakan Bülent Ecevit’in kurduğu 57. Hükümet Dönemi’nde “Başbakan Müşavirliği” görevini üstlendi.

Ardından özel sektöre geçti ve on yıl çalıştığı Petrol Ofisi A.Ş.’de en son “Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı” görevini yürüttü.

2011 Genel Seçimleri’nde “CHP Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı” olarak seçimlere katıldı.30 Mart 2014 yerel seçiminde CHP’den Çankaya Belediye Başkan adayı oldu. Dış politika ve siyaset alanlarında gazete ve dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Alper Taşdelen, evli ve iki çocuk babasıdır.