BIST 10.471
DOLAR 32,75
EURO 35,03
ALTIN 2.440,38
HABER /  SPOR

Fenerbahçe kötü yakalandı

Eksikler can sıkıyor. Sakatlar, cezalılar ve Uğur Boral depremiyle sarsılan sarı lacivertliler Sivas'ta finali kovalayacaklar.

Abone ol

Fenerbahçe, Fortis Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Sivasspor'la bugün saat 20.00'de 4 Eylül Stadı'nda finale yükselebilmek için karşılaşacak.
Yarı finalin ilk maçında İstanbul'da 3-1 yendiği Sivasspor karşısında bugün zorlu bir maç yapacak sarı-lacivertliler, ilk maçtaki skorun da avantajıyla deplasmandan turla dönmeyi hedefliyor.

4 Eylül Stadyumu'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Mustafa Kamil Abitoğlu yönetecek.

EKSİKLER CAN SIKIYOR
Fenerbahçe'de, cezalı ve sakat olan çok sayıda futbolcunun yanı sıra Uğur da maç kadrosuna alınmadı.

Turkcell Süper Lig'de Ankaraspor ile yapılan maçta, saha içinde takım arkadaşı Deivid ile tartışan Uğur, oyundan alındıktan sonra yedek kulübesinde de gerginliğiyle dikkat çekmişti.

Fenerbahçe'de cezalılar Semih, Lugano ve kaleci Volkan Demirel; sakatlıkları bulunan Alex, Emre, Abdülkadir ve Gökhan Gönül ve Maldonado da kadroda yer almadılar.

FENERBAHÇE AVANTAJLI
Sivasspor, maçtan 2-0'lık bir skorla veya en az 3 farklı bir sonuçla galip ayrılırsa kupada adını finale yazdıracak. Sivasspor'un 2-0 veya 3-1 dışındaki 2 farklı galibiyetlerinde, kupada finale Fenerbahçe yükselecek.

Fenerbahçe'yi elediği takdirde, tarihinde ilk kez kupada finale yükselecek Sivasspor, geçen sezon Kayserispor'un elde ettiği başarıyı tekrarlayarak kupaya uzanmayı hedefliyor.

SİVASSPOR'UN FENERBAHÇE'YE KARŞI KUPADAKİ 3. SINAVI
Sivasspor, Fenerbahçe'ye karşı kupadaki 3'üncü sınavını verecek. Fortis Türkiye Kupası'nda 2006-2007 sezonunda (C) Grubu'nda Fenerbahçe'ye Sivas'ta 4-0 yenilen Sivasspor, bu sezon ise yarı final ilk maçında sarı-lacivertli ekibe İstanbul'da 3-1 yenildi.

Fenerbahçe ile bugüne dek 8'i ligde, 2'si ise kupada olmak üzere 10 kez karşılaşan Sivasspor, yarın sarı-lacivertli ekibe karşı 11. sınavını verecek.

Fenerbahçe'yi geride kalan 10 resmi karşılaşmada, sadece bu sezonun ilk yarısında Sivas'ta oynanan lig maçında 2-1 yenmeyi başaran Sivasspor, ligde olduğu gibi kupada da taraftarının yüzünü güldürmek istiyor.

Yiğidolar, Fenerbahçe'yi yenerek hem kupada adını finale yazdırmayı hem de sarı-lacivertli ekibe karşı tarihindeki 2. galibiyetine imza atmayı hedefliyor.

11. RANDEVU
Sivasspor ile Fenerbahçe arasında ligde ve kupada geride kalan 10 resmi maçta, sarı-lacivertli ekibin galibiyetlerde 7-1 üstünlüğü bulunuyor. İki ekip arasındaki 2 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

İki ekip arasında Sivas'ta yapılan 5 maçta, Fenerbahçe'nin 3, Sivasspor'un 1 galibiyeti bulunurken, 1 karşılaşma eşitlikle sona ermişti.

İki ekip arasındaki son 2 maçtan Fenerbahçe galip ayrıldı. İstanbul'da önce ligde Sivasspor'u 4-2 yenen Fenerbahçe, ardından da kupada kırmızı-beyazlı ekibi 3-1 mağlup etmişti.