BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SPOR

Fener UEFAda kapak oldu

Chelsea’yi kendi evinde 2-1 yenerek yeni bir destan yazan Fenerbahçe, UEFA’ya da manşet oldu. Ada basını neler yazdı?

Abone ol

İNTERNETHABER / ÖZEL

Avrupa Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final ilk karşılaşmasında İngilizlerin devi Chelsea’yi 2-1 yenerek yeni bir destan yazan Fenerbahçe, UEFA’ya da manşet oldu.

Futbolun Avrupa'daki patronu UEFA resmi internet sitesinde geniş yer verdiği Fenerbahçe-Chelsea maçında Deivid ve gollerini ön plana çıkardı.

UEFA, "Deivid'in umutsuzluğa sürüklediği tribünleri muhteşem golüyle çoşturduğunu belirtti"

DEİVİD MÜCADELEYİ TAÇLANDIRDI

Fenerbahçe – Chelsea maçı ile ilgili habere, “Deivid Fenerbahçe'nin mücadelesini taçlandırdı” manşetini atan UEFA, Brezilyalı yıldızın maçın 13. dakikasında kendi kalesine gol attığını fakat mücadeleyi elden bırakmayarak galibiyeti taçlandırdığını belirtti. Haberde, “Kendi kalesine ilk dakikalarda bir gol atan Deivid’in mücadelesi, Fenerbahçe’ye çeyrek turun ilk ayağında galibiyeti getirdi.” denilirken, düğümü Kazım’ın çözdüğünün de altını çizdi.

ADA BASININDAKİ DİĞER HABERLERDE İSE BUNLAR YER ALDI

BBC, Chelsea'nin İstanbul'da şok olduğunu belirtirken, The Sun Gazetesi, "İngiliz ekibinin Şampiyonlar Ligi rüyasının tehlikede olduğunu" dile getirdi

Daily Express ise, "Eski Sheffield Unitedli Colin Kazım yakından tanıdığı Chelsea'yi salladı" yorumunu yaparken "Deivid önce umutlandırdığı rakibini maç sonunda yıkan adam oldu" başlığını attı.

Guardian, Fenerbahçe yılmadı ve ilk yarısını yenik kapadığı maçı ikinci yarıdaki etkili oyunuyla almayı bildi. Colin Kazım ve Deivid Chelsea'yi yıkan isimlerdi yorumunu yaptı.

Eurosport da, "Fenerbahçe güçlü İngiliz ekibini yenerek turu geçmeyi hayal etmeye devam ediyor. Bu rüyanın gerçek olması için Fenerbahçe'nin önünde engel yok gibi gözüküyor" başlığını attı ve maçı böyle kaleme aldı...

Fenerbahçe, Chelsea karşısında aldığı 2-1'lik galibiyetle güçlü rakibinin bu sezon uzun süredir devam eden gol yememe unvanına da son verdi.

Bu sezon Fenerbahçe maçına kadar Şampiyonlar Ligi'nde toplam 2 gol yiyen İngiliz ekibi, sarı-lacivertli ekip karşısında kalesinde 2 gol birden gördü.

En son Grubu'ndaki mücadelesinde 3 Ekim 2007'de Valencia'dan gol yiyen Chelsea 686 dakika sonra Fenerbahçeli Kazım'ın golüyle kalesini açtı.