BIST 10.677
DOLAR 32,24
EURO 34,99
ALTIN 2.420,19
HABER /  GÜNCEL

Şarlatan Hürriyet yazarı

Hürriyet yazarı bir ülkeye 'kerhane', liderine de 'yalancı' dedi. Cevap sertti.

Abone ol

İNTERNETHABER
ZÜBEYİR KINDIRA


ANKARA/ Hürriyet Gazetesi’nde “modern Zamanlar’ adlı köşesinde Fidel Castro’ya ağır eleştirilerde bulunan Hadi Uluengin, José Marti Küba Dostluk Derneği’nin ağır yanıtına maruz kaldı. Dernek, gazeteye “Hürriyet Gazetesi Bu Kepazeliğe Derhal Son Vermelidir!” diye çağrı yaparken, Uluengin’e de “pervasız ve ahlaksız” diye yüklendi.

Uluengin’in yazısında Küba'ya , Castro'ya da 'yalancı efsane' diyor. Kendi duygusunu da şöyle aktarıyor: "Ne zaman ki megaloman Küba diktatörü Fidel Kasto'ya sahte destan, yalancı efsane ve cahil methiye düzülür, işte o zaman da benim cinlerim başıma toplanır. Nevrim dönüverir."

José Marti Küba Dostluk Derneği bu yazıya sessiz kalmadı. Ve Uluengin'e ağır bir cevap verdi. Dernek yetkilileri yazıyı 'pervasız ve ahlaksız' bir utanç belgesi olarak değerlendirdi ve  Uluengin'e de 'şarlatan' dedi...

ULUENGİN'İ ATIN

Fidel Castro'nun, halkının büyük bir sevgisini kazandığını, bütün Kübalıların kendi ailelerinden biri olarak görüldüğünü dolayısıyla ön adıyla sadece Fidel olarak çağırıldığını belirten yetkililer daha sonra Uluengin'in Hürriyet'ten atılmasını istediler: 

"Söz konusu yazının yazarı ahlaksız yorumları dışında haber kisvesi verdiği malumatların tamamı yalan ve yanlıştır. Dolayısıyla “iş ilişkisinin kesilmesi” yaptırımının uygulanması Hürriyet’in kendi ilkelerine bağlı kalmasının tek koşuludur."