BIST 9.059
DOLAR 32,33
EURO 35,06
ALTIN 2.300,51
HABER /  SPOR

Fener sporun para liginde

Fenerbahçe'nin kasası Türkiye'yi aştı. Dünyanın en çok kazanan futbol kulüpleri arasına girdi. Bakın orda kimler var?

Abone ol

Fenerbahçe Spor Kulübü, dünyanın en çok kazanan futbol kulüpleri arasına girmeye aday oldu.
     
Deloitte tarafından her yıl hazırlanan ''Footbal Money League'' (Futbol Para Ligi) araştırmasının 2006-2007 sezonu sonuçları yayımlandı.
     
Deloitte Spor Sektörü Grubu'nun her yıl gerçekleştirdiği çalışmanın, 2006-2007 sezonu finansal verilerine dayanarak hazırlanan araştırmasında Fenerbahçe'nin 87,2 milyon Avroluk gelirle önümüzdeki yıllarda dünyanın en çok kazanan futbol kulüpleri arasına girmeye aday olduğu belirtildi.
     
MONEY LEAGUE'YE GİREN İLK TÜRK KULÜBÜYÜZ
     
Fenerbahçe Kulübü Mali İşler Koordinatörü Abdülkadir Kuşin, yaptığı açıklamada, ''Deloitte Footbal Money League''e giren ilk Türk kulübü olduklarını bildirdi.
     
Kuşin'in açıklaması özetle şöyle:
     
''Fenerbahçe Spor Kulübü, her yıl İngiltere'de Deloitte&Touche merkezi tarafından yayınlanan Money League'e giren ilk Türk Spor Kulübü oldu.
     
Transfer geliri gibi bazı gelirlerin kurallar gereği eklenmediği tabloda Fenerbahçe 87,2 milyon Avro ile yer aldı. Bu tutar, Fenerbahçe'nin futbol dışı gelirlerinin ve bütçesinin tamamını içermiyor. Beş şirketinin gelirlerini de içermiyor.

LİSTEDE KİMLER VAR?

Hesaplamalara tüm şirketlerin toplam gelirlerinin sadece temettü şeklinde kulübün gelirleri içine yansıyan tutarlar giriyor. 87,2 milyon Avro ile listede 25. sırada olan Fenerbahçe'nin altında Benfica, West Ham United, Manchester City, Aston Villa, Everton gibi dünyanın en ünlü kulüpleri yer alıyor.