BIST 9.065
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,98
HABER /  GÜNCEL

Osman Öcalan fırıncı oldu

PKK'dan ayrıldıktan sonra, ayrı örgüt kurdu. Daha sonra buradan da ayrılan Öcalan mütevazı bir yaşam sürüyor.

Abone ol

Terör örgütü PKK'da yıllarca faaliyet gösterdikten sonra 2006 yılında bir grup örgüt yöneticisiyle birlikte ayrılarak ‘Kürdistan Yurtsever Demokrat Partisi'ni (PWD) kurduktan sonra daha sonra bu örgütle de yollarını ayıran Osman Öcalan, Kuzey Irak'taki Süleymaniye kentine bağlı Koysancak İlçesi'ne yerleşti.

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin kontrolünde Koysancak'ta ekmek fabrikası açtı. Öcalan açtığı fabrikada 15 işçi çalıştırıyor.

Aralarında peşmerge birimlerinin de bulunduğu bölgedeki Kürt yönetime bağlı kuruluşlara ve satış noktalarına kamyonetlerle günde 7-10 bin etmek ulaştıran Osman Öcalan, hiçbir örgüt ile ilişkisinin kalmadığını, sadece kişisel siyaset yaptığını savundu. Öcalan, şöyle dedi: “Örgütlerden ayrılabilirim. Ama davamdan asla ayrılmam. 28 yıldır Türkiye'den ayrıyım. Köyümü ve halkımı çok özledim. Burada kimseyle sorunum yok. Sık sık Süleymaniye, Duhok ve Erbil'de dolaşıyorum. Mütevazı bir yaşamım var.”

SINIR ÖTESİ OPERASYONDA SONUÇ ALINMAZ

Olası sınır ötesi operasyon hazırlıklarına değinen Osman Öcalan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin geçmişte çok sayıda sınır ötesi operasyon yapıldığını hatırlatırken, şu iddialarda bulundu:

“O operasyonların hiç birinde sonuç alınmamıştı. Son operasyonlarda da sonuç alınmaz. Baharla birlikte kara operasyon söz konusu. Bunda ne olur bilemem. Ama geçmişte yapılan onlarca hareketten de beklenen sonuç alınmamıştı. Çözüm savaşta değil, artık barıştadır. Bu anlamda ayrım yapmaksızın tüm savaşlara karşıyım. AKP, iki dönemdir iktidarda. Kürt sorunun çözümünü gerçekleştiremediği gibi sorunu daha da krize soktu. Bu sorunu türban tartışmalarıyla kapatmaya çalıştıysa da bu sorun halen çözüm bekliyor.”