BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,10
ALTIN 2.469,98
HABER /  SPOR

Fener Kadıköyde samba yaptı

UEFA Avrupa Ligi'ndeki temsilcimiz Fenerbahçe, kendi evinde Romanya temsilcisini alt etti!

Abone ol

Futbolda UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'nda Fenerbahçe-Steaua Bükreş'i 3-1 yenerek puanını 9'a çıkararak grup liderliğini sürdürdü.. Fenerbahçe'nin gollerini Dos Santos, Bilica ve Alex attı..

Kendi sahasında ve seyircisi önünde Steaua Bükreş'i yenerek gruptaki liderliğini sürdürmek isteyen Fenerbahçe, karşılaşmanın ilk 10 dakikası içinde etkili olamadı. Maçta ilk tehlikeli pozisyonu 12. dakikada kendi kalesinde gören sarı-lacivertli ekip, bu dakikadan sonra rakip kalede arka arkaya bulduğu pozisyonlarda, 14. dakikada Dos Santos'un golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarıda 25. dakikada da Mehmet ve Emre ile ikinci gole yaklaşan, ancak kaleci Zapata'yı geçemeyen Fenerbahçe, bu dakikadan sonra rakip kalede gol pozisyonu üretemedi. Sarı-lacivertliler, 38. dakikada Kapetanos'un golüne engel olamayınca, ilk yarıyı 1-1'lik skorla kapandı.

Grupta 2 puanla son sırada bulunan Steaua Bükreş, sahasında 1-0 yenildiği Fenerbahçe karşısında, İstanbul'da iyi bir sonuç almak için maça çıktı. Rakip kalede 12. dakikada yakaladığı önemli gol pozisyonunu Kapetanos ile değerlendiremeyen konuk ekip, bu pozisyonun ardından Dos Santos'un attığı golle 1-0 geriye düştü.30. dakikaya kadar rakip kalede önemli pozisyon üretemeyen, ancak daha sonra Fenerbahçe kalesine tehlikeli gelmeye başlayan Steaua Bükreş, 38. dakikada Kapetanos'un golüyle 1-1'lik beraberliği yakaladı ve soyunma odasına bu skorla gitti.

MAÇIN KIRILMA ANLARI
HABERİN DEVAMINDA...

[PAGE]

12. dakikada Szekely'nin sağdan ortasında, Lugano'nun kafasından seken topa, penaltı noktasında uygun durumda bulunan Kapetanos vurdu, meşin yuvarlak üstten auta çıktı.

13. dakikada Alex'in güzel arapasında sol çaprazda kaleciyle karşı karşıya kalan Dos Santos'tan önce, öne çıkan kaleci Zapata yatarak topu kontrol etti.

14. dakikada Kazım'ın pasıyla ceza yayı üzerinde topla buluşan Dos Santos, rakiplerini çalımladı ve ceza alanına girer girmez düzgün bir vuruşla topu filelere gönderdi: 1-0.

25. dakikada Emre'nin pasıyla sağ çaprazda topla buluşan Mehmet'in ceza alanına girmeden sert şutunda, kaleci Zapata'dan dönen topa bu kez de ceza yayı önünden Emre sert vurdu. Kale önünde Ghionea kafayla topu uzaklaştırarak, önemli bir tehlikeyi önledi.

36. dakikada Marin'in sağdan ortasında, arka direkte bomboş pozisyonda topla buluşan Nicolita, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta attı.

38. dakikada Nicolita'nın sağdan ortasında, ceza alanında Bilica'nın müdahale edemediği topa geriden gelen Kapetanos altıpasta vurdu ve meşin yuvarlak kaleci Volkan Demirel'in bakışları arasında ağlara gitti: 1-1

Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1'lik skorla sona erdi.

İKİNCİ YARI

48. dakikada kalesinden çıkan Zapata'nın uzaklaştıramadığı topu alan Alex ceza sahasına derin pasında sol çaprazda Santos rakibinden sıyrılamadı ve yerde kaldı. Ancak hakem oyunu devam ettirdi.

51. dakikada Alex'in soldan kullandığı serbet vuruşta ön direğe gelen topa kafasını uzatan Bilica topu kaleci Zapata'nın sağından ağlara gönderdi. 2-1

67. dakikada Steaua Bükreş yarı alanı ilerisinde aldığı topla ceza alanına sokulan Alex, rakiplerinden kurtuldu ve ceza yayı önünde köşeye sert vuruşla topu ağlara gönderdi. 3-1

72. dakikada Alex'in aşırtma vuruşta kaleciyi aşan top az farkla yandan auta gitti.

77. dakikada Dayro Moreno'nun uzaktan attığı sert şutta top üstten auta gitti.

89. dakikada Surdu soldan ceza sahasına girdi, dışarıya açtığı topa Dayro Moreno çok kötü vurdu ve topu farklı şekilde auta gönderdi.

Karşılaşma Fenerbahçe'nin 3-1 üstünlüğüyle sona erdi

Stat: FB Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Thomas Einwaller, Roland Heim, Norbert Schwab (Avusturya)

Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Bilica, Roberto Carlos, Mehmet, Cristian, Emre, Dos Santos, Alex, Kazım

Steaua Bükreş: Zapata, Marin, Ghionea, Baciu, Rada, Szekely, Juan Toja, Bicfalvi, Nicolita, Tanase, Kapetanos

Goller: Dk. 14 Dos Santos (Fenerbahçe), Dk. 38 Kapetanos (Steaua Bükreş)

Sarı Kart: Dk. 44 Dos Santos (Fenerbahçe)