BIST 9.998
DOLAR 32,39
EURO 34,91
ALTIN 2.399,20
HABER /  POLİTİKA

PKKlıların cebine kim bilet koydu?

SP lideri Numan Kurtulmuş, Avrupa'daki teröristlerin gelişiyle ilgili ilginç bir yorumda bulundu.

Abone ol

‘Demokratik Açılım’ konusunun Türkiye tarihinin en önemli sorunu olduğunu kaydeden Saadet Lideri, bu konuda düşüncesi olan herkesimin eteğindeki taşları dökmesini beklediklerini kaydetti. Kurtulmuş, “Herkes eteğindeki taşları döksün. Herkesin üslubuna dikkat etmesi gerekir. Bu konuda ne kadar haklı olduğumuzu zaman ortaya koymuştur. Her kesimin bu sorunun çözümüne katkıyı TBMM üzerinden yapmaları gerekir. Bu sorun TBMM’de çözülmez ise sokağa çıkar” diyerek uyarıda bulundu.

KARDEŞLİK KIYAMETE KADAR SÜRECEK
Türkler’in ve Kürtler’in bu topraklara gökten zembille inmediğini, bin yıldır birlikte kardeşçe yaşadığının altını çizen Saadet Lideri Kurtulmuş, “Türkler ve Kürtler bu topraklarda bin senedir kardeş olarak aynı medeniyetin insanları olarak, aynı ailenin çocukları olarak yaşıyorlar. 30 senedir süre gelen terör sorunu, bu milletin çocuklarını birbirine kırdırdı. Onun için biz ‘birliktelik projesi’ adı altında bir proje sunduk. Allah’ın izni ile de kıyamete kadar bu kardeşlik sürmeye devam edecektir. Hiç kimse buradan politik bir rant elde etmeye çalışmasın. 4,5 ay geçmiş koca koca adamlar. Birisi Başbakan, birisi ana muhalefet partisi lideri. Daha bu konu etrafında konuşmayı başarabilmiş değiller. Başbakan ile ana muhalefet partisi lideri görüşsün mü, görüşmesin mi? Görüşürse kamera tespit etsin mi, etmesin mi? Hafifleterek söylüyorum, bu kadar millete saygısızlık olmaz. Bu beyler daha birbirleriyle haberleşecek imkanı bulamıyorlar” diyerek Erdoğan ve Baykal’ı eleştirdi.

PKK’lı bir grubun Mahmur’dan geliş sürecine ilişkin yaşananlar ile Avrupa’dan geleceklerin gelişlerinin ertelenmesine ilişkin de görüşlerini aktaran Kurtulmuş, “Mahmurdan geliş sürecinde yaşananlar, ortaya çıkan görüntüler ve arkasından Başbakan’ın Avrupa’dan geleceklerin gelişlerinin ertelendiğini söyledi. Sayın Başbakan o adamları siz getirmiyorsunuz ki? Bileti cebine koyan, biletini tehir etti. Mesele ondan ibarettir. Onun cebine bileti siz koymadınız, ne zaman bileti siz koyarsanız o zaman bu işi ciddiye almışsınız demektir. Bu sorunun hukuki alt yapısını hazırlar, toplumun bütün kesimlerinin hukukunu koruyan yeni bir anayasa yaparsanız, o zaman bu sürece ciddi şekilde dahil olursunuz” dedi.

Erdoğan ile Baykal’ın 10 Kasım’da görüşüp görüşmeyeceğine ilişkin açıklamalarda da bulunan Kurtulmuş, “10 Kasım’da görüşelim mi, görüşmeyelim mi? İnsanlar bu kadar gayri ciddi nasıl olurlar anlamıyorum. 9 Kasım’da görüşsen ne olur, 11 Kasım’da görüşsen ne olur. Gece görüşsen ne olur, gündüz görüşsen ne olur. Bu işin çözüm yeri TBMM’dir. Eğer siz mecliste çözmüyorsanız, işte adam dağda çözüyor, sokakta çözüyor” diyerek eleştirdi.

‘İrticayla Mücadele Eylem Planı’ ile ilgili ortaya çıkan son gelişmeleri de değerlendiren Saadet Lideri, iktidar makamının temenni makamı olmadığını kaydetti. “Belgedeki imza ıslak mıydı kuru muydu, sahte miydi, gerçek miydi” tartışmalarının sürdüğünü belirten Kurtulmuş, “İktidar makamı temenni makamı değildir. İcraat makamıdır. Elinde milletin verdiği gücü kullanma yetkisi vardır. Başından beri söylüyoruz. 1960 İhtilalı oldu mu? 12 Mart Muhtırası oldu mu? 1980 darbesi oldu mu? 28 Şubat var mı? 27 Nisan olmadı mı? Türkiye’de öyle hukuki ve siyasi bir düzenleme yapacaksınız ki bir daha hiç kimse aklından siyasete müdahale etmeyi geçirmeyecektir. Bunu sokakta bulunanlar yapmayacak TBMM’de bulunanlar yapacaktır” dedi.

ASKERİ VESAYET ANAYASASI İLE YÖNETİLİYORUZ
“Türkiye şimdiye kadarki bütün anayasalarını ya süngülerin ucunda yapmıştır ya da AB’nin emrettiği şekilde değiştirmiştir” diyen Saadet Lideri, Türkiye’nin mevcut anayasa ile askeri vesayet anayasası altında olduğunu kaydetti. Kurtulmuş, “Artık bu millet kendi anayasasını kendisi yapmak istiyor. Biz, önümüzdeki günlerde kurucu bir meclis vasıtasıyla yeni bir anayasanın nasıl olacağını milletimize duyuracağız. Hiç kimsenin özde ya da sözde vatandaş olarak paylaştırılmadığı herkesin özgür yurttaş olduğu bir anayasa hazırlamalıyız” diye konuştu.